Навіщо випускали консервовану воду в СРСР. Те, чого ви не знали (Фото)

Консервована вода призначалася для моряків, які зазнали лиха у відкритому морі.

У Радянському Союзі окрім різних видів консервів, випускалися консерви з питною водою. У відкритому продажі їх не реалізовували і мало хто знав про таких консервах.

 ""

Консервована вода призначалася для моряків, які зазнали лиха у відкритому морі.

Коли моряки з потерпілого аварію корабля виявилися в рятувальному човні, вони з собою брали в першу чергу консервовану воду. І навіть тут рекомендувалося використовувати спершу для пиття дощову воду, а потім вже консервовану.

На підводних човнах, також видавалася консервована вода.

 ""

Вода була в жерстяній банці, де вказувалася терміни зберігання – 24 місяці і температура, при якій консервована вода повинна було зберігатися: від мінус 35 до плюс 66 градусів.

Для того, щоб приготувати такі консерви, необхідно було взяти воду з джерела, прокип’ятити, додати аскорбінову кислоту і тільки після закочувати в бляшані банки.

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.