Папа Римський сказав: Бог прощає завжди, людина – часом, природа – ніколи

Книга Буття нагадує нам про те, що ми не просто «земні», але носимо в собі «життєдайний дух, що походить від Бога».

Чергова загальна аудієнція, яку Папа провів у режимі он-лайн з робочого кабінету в Апостольському палаці, була присвячена Всесвітньому Дню Землі.

Сьогодні ми разом замислимося над цією відповідальністю, якої позначений “наш перехід цією землею “, – сказав він.

 ""

Люди і Земля

Папа сказав, що ми «зроблені з земної матерії», тому «плоди землі» підтримують наше життя.

Однак, Книга Буття нагадує нам про те, що ми не просто «земні», але носимо в собі «життєдайний дух, що походить від Бога».

«Отже, ми живемо в спільному домі як єдиний людський рід і в біорізноманіття з іншими Божими творіннями, – сказав він. Як образ Божий, ми покликані піклуватися про створіння і поважати їх, і підтримувати любов і співчуття до наших братів і сестер, особливо – слабких, уподібнюючись любові Бога до нас, яку Він виявив в своєму Синові Ісусі ».

Однак, люди пішли по шляху нажіви.Чтоби побачити це, досить всього погляду навколо себе.

 ""

Ми забруднили наш спільний дім, ставлячи під загрозу наше ж життя.

У цьому контексті Глава Католицької Церкви подякував різноманітні міжнародні поштові й місцевим рухам, намагаються розворушити совісті, додаючи, що «нашим дітям ще належить виходити на вулицю, щоб навчити нас очевидному, тобто, що для нас немає майбутнього, якщо знищимо навколишнє середовище, яка нас підтримує ».

Не тільки наш, а й Божий

 ""

Святіший Отець зауважив, що наслідки цієї провини проти створеного світу можна підсумувати аргентинської прислів’ям, яка стверджує, що Бог завжди прощає, ми, люди, прощаємо часом, природа, зате ніколи не прощає.

Щоб відновити гармонійні відносини з землею і рештою людства, а гармонія є плодом Святого Духа, ми потребуємо «новому погляді на наш спільний дім», який не є «складом ресурсів для спустошення».

Для віруючих світ природи є «Євангелієм створення», що вказує на «творчу міць Бога».

«Відзначаючи Всесвітній День Землі, ми покликані повернути відчуття сакрального поваги до Землі, тому що вона є не тільки нашим будинком, але також Божим.

З цього у нас народжується усвідомлення того, що стоїмо на священній Землі »- підкреслив.

Екологія

Потрібна «важливість співпраці як міжнародної спільноти», тому Глава Католицької Церкви закликав представників влади відповідально поставитися до двох міжнародних конференцій: COP15 на тему біорізноманіття, яка запланована в Куньміні (Китай) і COP26 з кліматичних змін в Глазго, (Сполучене Королівство).

Папа також заохотив організовувати різні заходи на національному та місцевому рівнях, спонукаючи також «руху знизу», адже і Всесвітнього Дня Землі народилося саме так.

Кожен з нас, за його словами, може внести свій вклад.

Адже, як написано в енцикліці «Laudato si ‘», не слід вважати, що ці зусилля можуть змінити світ:

«Такі дії поширюють добро в суспільстві, яке завжди приносить плоди, крім того, можна констатувати, бо викликає в лоні землі добро, завжди схильне поширюватися, іноді, невидимо».

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.