Світлана Тихановська: лінгвіст, мати, дружина і нова героїня Білорусі. Що ми знаємо про ту, хто кинув виклик Лукашенко?

Світлана Тихановська пішла в політику через затримання чоловіка. Вона лінгвіст, мати, дружина і нова героїня Білорусі. Що ще ми знаємо про ту, хто зважився кинути виклик Лукашенко?

Вчора, 9 серпня, в Білорусі відбулися президентські вибори, які привернули до себе увагу всього світу. Причина в арештах кандидатів з подальшим зняттям їх кандидатур. У зв’язку з цим виклик чинному при владі вже цілих 26 років Олександру Лукашенко кинула Світлана Тихановська.

Освіта

Світлана Пилипчук (в дівоцтві) родом з невеликого містечка Микашевичі. Народилася вона в 1982-му році, зараз їй 37, але вже у вересні виповниться 38. Після закінчення школи з відзнакою поступила на філолога в Мозирський педагогічний університет.

Маючи на руках диплом з іноземних мов, героїня статті почала будувати кар’єру перекладача, а ще вона працювала в благодійному фонді, який допомагає всім, хто постраждав від наслідків аварії в Чорнобилі. Останні роки Тихановська присвятила себе вихованню 4-річної доньки та 10-річного сина.

Светлана Тихановская на встрече с избирателями
Світлана Тихановська на зустрічі з виборцями

Прихід в політику

Цілком можливо, що з політикою Світлана ніколи і не зв’язала б своє життя, якби не її чоловік — 41-річний підприємець і YouTube-блогер Сергій Тихановський. Це він першим висувався на вибори, проте його затримали і ЦВК відмовила йому в реєстрації. Тоді дружина встигла зареєструватися замість нього, так вона і опинилася в списку кандидатів.

Чоловік зізнався, що нічого не знав про це рішення дружини, а тому був шокований. Але вона це зробила заради його порятунку і заради можливості продовжити їх передвиборчу програму.

Цікаво, що Тихановську в принципі ніколи не цікавила політика, а на виборах вона була всього лише раз. Їй тоді було 18 і свій голос вона тоді віддала за Лукашенко — нинішнього головного суперника.

Сергей Тихановский
Сергій Тихановський

Що Світлана обіцяє своїм виборцям

Героїня статті чесно заявила, що в разі перемоги незабаром піде у відставку і організує перевибори, оскільки в політиці практично нічого не розуміє. Впевнена вона в одному — все повинно бути максимально чесно і прозоро, а глава країни повинен робити все на благо народу.

Проте Світлана має намір насамперед звільнити всіх політв’язнів і повернути людям незаконно виписані штрафи. Також вона має намір затвердити Конституцію 1994-го, де ясно вказано, що один і той же президент може обиратися не більше ніж на 2 терміни.

«Я прийшла не заради влади. Я проста людина, жінка і мати, яка хоче і може зробити наше життя таким, на яке ми заслуговуємо», — підсумувала Тихановська.

Александр Лукашенко является президентом Беларуси уже целых 26 лет
Олександр Лукашенко є президентом Білорусі вже цілих 26 років

Результати виборів в Білорусі

За попередніми підсумками Лукашенко отримав під 80% голосів, Світлана близько 6%. Це дані за підрахунками ЦВК. А ось судячи з опитувань людей на виході з виборчих дільниць, у нинішнього президента всього 14%, тоді як у Тихановської 72%.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.