Хочете виростити відмінну розсаду помідорів – дотримуйтесь 6 правилам професіоналів

Вирощування помідорів з насіння вимагає часу і турботи, але в кінцевому підсумку це не складно, і результати того варті.

Вирощування помідорів з насіння вимагає часу і турботи, але в кінцевому підсумку це не складно, і результати того варті.

Крок 1: Придбайте насіння

Використовуйте тільки якісні перевірені насіння. Можете їх придбати в магазині, у приватників, але найкращий варіант – минулорічні ваші насіння збережені зі старого врожаю.

Крок 2: Коли садити насіння

Помідори, як правило, висівають будинку за 6 8 тижнів до передбачуваних останніх заморозків, які бувають у вашому регіоні. Майте на увазі, що чим раніше ви посієте, тим більше будуть рослини, коли ви їх будете садити.

Крок 3: Посадка насіння

Використовуйте картонні коробки для яєць, щоб виростити насіння. Ви можете використовувати прозорі пластикові або пінопластові коробки; НЕ використовуйте паперові.

Посадіть насіння глибиною близько 5-6 міліметрів по 2 насінини в одне місце. Використовуйте олівець з обламаним кінчиком, щоб зробити отвір в центрі кожного осередку.

Крок 4: Проростання

Тримайте ваші підноси вологими і теплими, щоб прискорити проростання. Одягніть пластикову плівку на верхню частину піддонів, щоб був парниковий ефект. На кутах відкрийте для забезпечення циркуляції повітря. Світло не потрібно для проростання насіння.

Де то від 3 до 15 днів, ви побачите сходи.

Коли ваші саджанці піднімуться і будуть перші 2 листи починають відкриватися, вам потрібно буде поставити розсаду під світло.

Зберігайте грунт вологою, але не сирої, і поливайте кожен раз, коли поверхня стає сухою на дотик (але НЕ повністю сухий).

Крок 5: Турбота про розсаді

Поливайте розсаду, але не перестарайтеся.  

Слідкуйте, щоб їм було тепло і вони перебували на світлі.

Крок 6: Висадка в горщики

Коли ваша розсада томатів показує свій перший набір справжніх листків, саме час помістити їх в окремі горщики.

Використовуйте одноразові пластикові стаканчики або що-небудь подібне. ..

Використовуйте олівець, щоб зробити отвір в центрі суміші в кожній чашці. Отвір має бути шириною близько 2.5 сантиметри і глибиною 7.5 см.

Виберіть кращу розсаду і посадіть в кожен стаканчик.

Не забудьте перед посадкою відщипнути невелику частину центрального кореня (пікіровка). Таким чином коренева система буде формувати горизонтально.

Ретельно полийте.

Коли вся розсада висаджена помістіть їх так, щоб на них падало багато світла.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

 

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.