Фільм про доктора Лізу виходить на великі екрани (офіційний трейлер)

Через три тижні в прокат вийде гостросюжетна медична драма про героїзм справжніх професіоналів і силі жіночого серця під назвою «Доктор Ліза». Головну роль у фільмі виконала талановита Чулпан Хаматова, а стрічка вже зібрала безліч позитивних відгуків на кінофестивалях.

Чому варто подивитися це кіно і чим цей фільм так примітний – нижче.

У центрі сюжету відома росіянка і справжня героїня Єлизавета Глінка – образ повністю з реального життя, без прикрас і спотворень. Глінка протягом довгих років працювала в сфері реаніматології і благодійності, врятувала багато життів своєї професійної та соціальної активністю, поки не загинула трагічно в 2016 році.

Дискусії щодо її загибелі не вщухають досі, як і спроби оцінити масштаб особистості – хтось скептично ставився до «порятунку бідних», в той час як для багатьох її особистість стала прикладом хоробрості і самовідданості, гідної тільки «святих».

Єлизавета Глінка і Чулпан Хаматова в її ролі
Єлизавета Глінка і Чулпан Хаматова в її ролі

В рамках хронометражу стрічки, на жаль, не вдалося б відобразити всю широту доброго серця Єлизавети Глінки – але глядачеві пропонується пережити з нею всього 1 день і зрозуміти, що з себе представляла велика жінка. Вона немов встигала все: і допомогти хворим, і підтримати тих, у кого майже не залишилося надії, при цьому залишаючись вірною дружиною, турботливою матір’ю, розуміє добродеятельніцей.

Кадр з фільму "Доктор Ліза"
Кадр з фільму «Доктор Ліза»

Ідея проекту належить Олександру Бондарева, але картина знята завдяки Оксані Карас – саме вона добилася підтримки фільму від Міністрества культури. На головну роль знімальна команда навіть не проводила кастинг, адже ніхто, крім настільки ж сильною і чесної жінки, такий образ не міг би втілити – і Чулпан Хаматова ідеально поєднувала в собі ті ж необхідні душевні якості, як стійкість духу і глибоке співпереживання.

Переживала про роль скоріше сама Чулпан – для неї було безумовною честю втілити такий образ, але він вимагав чималої відповідальності. Гліб Глінка, чоловік Єлизавети, підтримав Хаматову і переконав в їх духовної схожості, деякому характерному спорідненість – після чого актриса і погодилася. Вони до сих пір підтримують теплі приятельські стосунки, нехай зйомки фільму давно закінчилися.

Схожі статті

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.

Коли вдома є старий лаваш та 1 яйце, готую цю просту закуску: рецепт моєї ледачої “подружайки”. Ділюсь

Здивувати гостей можливо, якщо знати правильні рецепти. Розповідаємо про найсмачнішу закуску з яєць і старого лаваша, з яких можна приготувати кулінарний шедевр.

Чоловік сказав: деруни без м’яса – картопля “на вітер”. Зробила такі на пробу і тепер не готую по-іншому

Рецептів дерунів існує безліч – їх готують з грибами, з сиром, з рибою, з яйцем, просто з картоплі. Спробуйте приготувати дуже смачні деруни з м'ясом між шарами картопельки.