Вагітність в 14 і демонстрація «честі нареченої». Що роблять з циганкою в день весілля (обряди і ритуали)

Кожен народ має свої звичаї і традиції. Цигани, наприклад, надають занадто багато важливості весіллю, і для них це - величезна церемонія, найважливіша в житті.

Але у них є ряд звичаїв, які для нас – сучасних людей, – можуть здатися дивними або навіть абсурдними. У той час, як в нашому суспільстві мова про заміжжя часто йде не раніше 18 років, то у циган кожна дівчинка, яка досягла 14 років – потенційна наречена. І їй шукають нареченого.

циганське весілля
циганське весілля

Якщо вона призведе до хати свого обранця, то швидше за все її виженуть з дому разом з ним. Адже у них батьки самі вирішують за кого буде виходити заміж дівчинка – треба ж їм вибрати найбільш вигідний варіант, а не йти на поводу у юнацького максималізму 14-річної дівчинки.

циганське весілля
циганське весілля

Якщо в сім’ї є дівчинка, то її намагаються якомога частіше “виводити в світ”, щоб показати світу і знайти їй багатого успішного чоловіка

У циган 19-річні не заміжня жінка вважається справжньою старою дівою. І таке явище вважається для сімей соромно. Це все пояснює, адже люди завжди дивувалися чому у циган дівчинки так рано народжують. Багато сімей заздалегідь домовляються про розмір калиму – викупу за наречену. І відразу озвучують свою ціну.

циганське весілля
циганське весілля

Таїнство першої близькості

Цей ритуал проходить спочатку без нареченого. Мати демонструє гостям на весіллі біле простирадло з червоним плямою як підтвердження того, що він у нареченої перший. У родині обов’язково повинен народиться хлопчик. Якщо у молодят не виходить, вони зобов’язані взяти сина з дитячого будинку. А ще – чоловік в циганській сім’ї завжди глава. І йти проти його слова – величезний ганьба.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.