Виплати на дітей у 2021 році підвищать: скільки отримуватимуть і кому вони будуть призначені?

Верховна Рада України зараз розглядає бюджет на наступний рік, і вже є перші начерки із спрямування коштів в різні галузі.

Так, сім’ям з дітьми та матерям-одиначкам планують в майбутньому році збільшити соціальну допомогу. Робити це будуть в три етапи. Перше, що запланували депутати – підвищення прожиткового мінімуму. Отже, і інші від нього залежать оплати поповзуть вгору, в тому числі і допомога по догляду за дитиною для безробітних і дітям-сиротам.

Які будуть соціальні виплати на дітей у 2021 році?

Соціальні виплати в Україні
Соціальні виплати в Україні

Вже з 1 грудня цього року, тобто менше, ніж через місяць, на українців чекає підвищення мінімального прожиткового рівня. Етапи підвищення соціальних виплат – 1 грудня 2020 року, 1 липня 2021 року та 1 грудня 2021 року.

На дітей до шести років, над якими встановлено піклування (або біологічним батькам) будуть платити з 1.12.2020 – 3803 гривні, через півроку цей показник виросте до 5033 грн, і ще через півроку – 5250 гривень.

Батькам, які виховують дітей від 6 років до повноліття підвищення буде поетапним – спочатку 5988 гривень, потім 6275 гривень, і потім 6545 гривень.

Допомога одиноким матерям також буде збільшена

Соціальні виплати в Україні
Соціальні виплати в Україні

Вони будуть переглянуті, і скориговані на основі щомісячного доходу інших членів сім’ї та самої матері-одиночки.

Виплати при народженні дитини в прийдешньому році, судячи з бюджету, не зміняться. Сума залишиться на рівні 41280 грн, 10 тис з яких платять відразу, а інші гроші розбивають на три роки і виплачують по 860 грн в міс.

Схожі статті

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.