В Україні провели унікальну операцію: мати стала донором заради свого сина

В українських Черкасах зробили справжній прорив в історії вітчизняної медицини.

До місцевого онкодиспансер привезли жінку, якій зробили трансплантацію нирки. Така операція в Україні проводиться вперше. Мати віддала свій орган 25-річному синові. До цього у нього були серйозні проблеми зі здоров’ям і він жив з однією ниркою. А 49-річна жінка зробила все, щоб врятувати йому життя і дозволити нормально рухатися.

Місцеві лікарі запевняють, така операція унікальна не лише для міста, а й для всієї країни

Операція в Україні - ілюстративне фото з відкритих джерел
Операція в Україні – ілюстративне фото з відкритих джерел

Жінку звуть Тетяна, а її 25-річного сина – Дмитро. Операцію провели близько двох тижнів тому. Зараз донор і пацієнт відчувають себе добре.

“Боже. Це взагалі дрібниці. Ми очікуємо краще, і це дрібні справи. Їх просто треба пройти – і все “, – говорить 49-річна Тетяна, яка зовсім не вважає, що зробила подвиг.

Раніше три рази в тиждень протягом півтора років хлопцю доводилося їздити в місто на гемодіаліз – апарат “штучної нирки “. А проблеми з нирками переслідували дитини з самого дитинства. Тепер він зможе нормально жити, працювати викладачем в сільській школі і відчувати, що ні до чого не прив’язаний. Мати не може стримати сліз.

Тепер Дмитро буде проходити тривалий курс реабілітації, але вже через рік він зможе жити повноцінним життям.

Схожі статті

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.

Роблю смачну й запашну домашню ковбасу: на вигляд як справжня, а в середині картопля – з’їдають до шматочка

Не треба боятися слова ковбаса. Приготувати цей смачний наїдок зможе будь-яка господиня без особливих проблем. Оскільки робитимемо на основі картоплі, то вийде зовсім недорого.