Гра на виживання: правила для автомобілістів, які допоможуть уникнути ДТП

Для пішоходів і водіїв ожеледь - це одна з найчастіших причин автокатастроф взимку.

Тільки перше півріччя 2020 на Україні зафіксовано майже 50 тисяч випадків ДТП, у яких загинуло близько тисячі чоловік, а травми отримали 10 тис осіб. Саме тому ожеледь вимагає підвищеної уваги на дорозі. Ми вирішили нагадати вам про правила, які допоможуть врятувати здоров’я, а часом навіть життя.

Слизька дорога - що робити? Аварія, фото ілюстративне
Слизька дорога – що робити? Аварія, фото ілюстративне

Поспішиш людей насмішиш. Або помреш

Пам’ятайте про те, що при підвищеному ковзанні гальмівний шлях автомобіля збільшується. Тому вибирайте безпечну дистанцію і безпечний інтервал свого транспортного засобу так, щоб ви змогли вчасно загальмувати і уникнути аварії.

Ремені безпеки не обмежують свободу, а рятують життя

Не забувайте про це елементарне правило, і, в разі зіткнення на дорозі, у вас є шанс відбутися легким переляком.

Правила дії при занесенні на поворотах

Слизька дорога - що робити?
Слизька дорога – що робити?

Якщо у вас передньопривідний автомобіль, потрібно трохи натиснути на педаль газу, щоб вийти із замету. Якщо задньопривідний – повернути колеса в сторону заносу. У будь-якому випадку, перед поворотом важливо знизити швидкість.

Деталі теж важливі

Перед виїздом на дорогу в умовах снігопаду переконайтеся, що склоочисник робочий. Також не піддавайте небезпеки пішоходів, і заздалегідь починайте знижувати швидкість перед пішохідним переходом, навіть якщо там поки нікого не бачите. Пішохід може вибігти на проїжджу частину несподівано.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.