Яке свято 14 грудня і що в цей день категорично не можна робити: прикмети та повір’я

У понеділок, 14 грудня під всьому світі згадують тих, хто брав участь в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Віктор Ющенко ввів це свято на загальнодержавному рівні під час своєї президентської каденції в 2006 році. Чому саме ця дата? У цей день робітники остаточно закінчили будівництво саркофага над четвертим енергоблоком, який в 1986 році вибухнув.

Точна кількість загиблих від Чорнобильської катастрофи визначити не вдалося до цих пір. За деякими відомостями, рахунок йде на мільйони людей, які постраждали, і десятки тисяч тих, хто загинули.

Нагадаємо, Чорнобильська катастрофа трапилася 26 квітня 1986 року. З тих пір Чорнобильський район та місто Прип’ять знаходяться під статусом “зона відчуження ” і мають нежитловий статус.

У православному світі в цей день вшановують пророка Науму

пророк Наум
пророк Наум

Православні християни в цей день віддають честь пресвятому пророку Наумові, який причетний до написання однієї з Книг Старого Завіту.

Наум народився в VII столітті до Різдва Христового в Галілеї і помер на 45-му році життя, проживши праведне життя.

До слова, в книзі Наума йшлося про передбачення загибелі Ассирії через беззаконня, а також про те, що Ізраїльське царство буде зруйновано.

Окремих церковних богослужінь з цього приводу, як на великі релігійні свята, не проводиться. До слова, зараз вже почався різдвяний піст, який закінчиться 6 січня, перед православним Різдвом.

Які прикмети є 14 грудня 2020 року

Прикмети 14 грудня
Прикмети 14 грудня

Якщо буде сильний вітер, значить прийдешня зима буде морозною, але не факт, що сніжною. Якщо ввечері і вночі будуть чітко видні зірки на небі, це до прийдешньої хуртовини.

Якщо собаки будуть глухо гавкати – до снігопаду.

Прикмети 14 грудня
Прикмети 14 грудня

Якщо на вулиці буде тепло, то і вся зима буде теплою.

А якщо в цей день випаде багато снігу, то навесні буде багато дощів, відлига затяжна і повінь.

Що в цей день категорично не можна робити: на жаль

Не можна 14 грудня 2020 році дивитися в очі тому, кому будете подавати милостиню. А ще – не рекомендовано виходити на вулицю після заходу сонця, можете накликати біду.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.