Портал “Дія” почав приймати заявки на отримання 8 тис грн допомоги на період посиленого карантину

Офіційний загальнодержавний цифровий портал "Дія " почав приймати заявки "ФОПів " на отримання 8 тис грн допомоги.

Допомога виділили для бізнесу на період посиленого карантину, який починається 8 січня.

Цю допомогу анонсував президент України Володимир Зеленський поряд з рішенням ввести повний локдаун після новорічних свят.

Заявки на допомогу почали прийматися з 14 грудня. За неповний робочий день програма і сайт “Дія ” отримали понад 5 тисяч повідомлень від бажаючих отримати фінансову допомогу від Володимира Зеленського та уряду.

Хто може отримати цю виплату і як оформити допомогу?

Згідно із законодавчими нормами, які напередодні ухвалив Кабмін, зараз можливо отримання 8 тис. Грн одноразової допомоги від держави можливо тим ФОП і ПП, хто має найманих працівників.

Є також певні вимоги за датою реєстрації ФОП або ПП – документи повинні бути оформлені не пізніше, ніж за рік до початку карантину.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль
Денис Шмигаль

Наймані працівники та ФОП, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня, додав прем’єр-міністр.

Тільки за перший день роботи цього механізму допомогу змогли оформити понад 5 тис осіб. Тепер йде обробка даних.

Він акцентував увагу на тому, що оформити допомогу можна без бюрократичних колізій через сайт “Дія ” або через таке ж мобільний додаток, яке розробило і ввело в роботу уряд.

Заявка оформляється особистому кабінеті або через додаток в розділі “Послуги “. Гроші будуть автоматично зараховані на особистий гривневий рахунок після перевірки даних і схвалення виплати конкретного представника бізнесу.

Нагадаємо, що Верховна Рада України і Кабінет міністрів затвердили, що повний локдаун буде в Україні з 8 січня по 25 січня включно. Якщо буде гостра необхідність, обмеження можуть ввести раніше або продовжити на більш довгий термін. Такими заходами влада прагне знизити кількість хворих коронавірусів. Зараз воно стабільно залишається на рівні від 8 до 15 тисяч за добу, що є досить великим показником для України.

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.