Мінімальна зарплата і розцінки на комуналку в 2021 році: газ, воду, електроенергію і тепло

Ціна на електроенергію з наступного року може зрости через перехід України на ринкові умови продажу електроенергії в рамках меморандуму з МВФ.

В Україні йде опалювальний сезон. Щоб всі системи теплопостачання працювали в належному режимі, було витрачено 1,5 мільярда гривень.

Тарифні розцінки на електричну енергію на 2020-2021 роки

Міністерство енергетики України ще раніше спростувало інформацію, про те, що ціна на електричну енергію зросте до кінця 2020 року. Але найімовірніше починаючи з 2021 року тарифи зростуть.
Ціна електричної енергії з ПДВ:

при споживанні до 100 кВт / год – 90 коп. за 1 кВт / год;
при споживанні понад 100 кВт / год – 1,68 грн за 1 кВт / год.

Ціна на електроенергію з наступного року може зрости через перехід України на ринкові умови продажу електроенергії в рамках меморандуму з МВФ. Тому споживачам доведеться платити за ринковим тарифом, згідно з яким 1 кВт буде коштувати приблизно 2,5 грн. Отже, 100 кВт електроенергії можуть коштувати 250 грн.

Вартість електричної енергії може зрости з наступного року в зв’язку з укладенням з МВФ меморандуму про продаж електричної енергії за ринковими цінами.

Виходячи з цього українцям буде потрібно заплатити за 1 кВт близько 2,5 гривні. Тому 100 кВт вже буде коштувати 250 гривень.

 ""

Ціни на воду

У засобах масової інформації з’явилася інформація про те, що очікується підвищення цін на воду. Як інформує представники водоканалу, зростає вартість на реагенти, електричну енергію, підвищується мінімальна заробітна плата. Це своєю чергою веде подорожчання розцінок на собівартість води.
Збільшення тарифом може бути понад 20%.

Тому очікується зростання ціни за 10 кубічних метрів з 230 грн до 270 гривень. Однак потрібно враховувати регіон проживання в Україні. Бо в різних регіонах підвищення ціни буде різне.

Впливає в регіонах формування ціни, то який регіон: промисловий і сільськогосподарський. Також важливе значення має наявність водних ресурсів в регіоні та можливість дешевого доступу до них.

Ціни на газ і опалення

Влітку “Нафтогазом” було встановлено нову ціну на газ для жителів України. Ціна зросла на 27 копійок за 1 кубічний метр. Восени вона збільшилася до 4,7 гривні за кубічний метр. Це вже на 45% подорожчання.
Водночас тариф на тепло залежить від ціни на газ, а значить, якщо вона підніметься, то виросте і вартість опалення.

Виходячи з того, що мінімальна заробітна плата зросте, то і вартість за 1 кубометр газ також підвищитися. А це своєю чергою викличе підвищення ціни на тепло.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.