У Туреччині знайшли унікальні оригінальні листи Роксолани і документи часів козацтва

Як повідомив український посол, крім Роксолани султанша стали ще чотири жінки з України. Не тільки Роксолана були султанша.

У турецьких архівах знайшли незвичайні документи епохи козацтва, а також листи Роксолани Хюррем. Османський архів також має документ-договір гетьмана Дорошенка з султаном.

Андрій Сігіба, який є надзвичайним і повноважним послом України в Туреччині, підтвердив, що він ознайомився з оригінальним документом Брест-Литовського мирного договору, ратифікаційною грамотою до нього від 1918 року.

Це один з перших документів, які підтверджують міжнародну суб’єктність козацької держави. Далі посол сказав, що він бачив документи про Крим і Києві.

Також посол бачив добре збережені листи Роксолани. Її вплив було велике в Османській імперії та за її межами. Директором цього архіву було дозволено послу зробити копії цих документів.

 "" Як повідомив український посол, крім Роксолани султанша стали ще чотири жінки з України. Не тільки Роксолана була султанша. Є підтвердження, що ще чотири українки були султанша.

Також посол бачив документи, які підтвердили, що було в Туреччині посольство від УНР. Воно там перебувало 4 роки. У той час османська імперія була центром тяжіння навколишніх держав. Так навіть були виявлені фото дружини посла від України Лотоцького. Вона була у вишиванці, і її фотографія красувалася на центральних газетах.

В архіві є документи про зв’язок Туреччини з Україною починаючи з XIV століття і далі. Весь час, поки існувала Османська імперія її дії на державному рівні з Україною документувалися і збереглися.

Тому, коли ми дивимося фільми про Роксолану, то в них події підтверджують, ті дані які є в виявлених в Туреччині документах.

Схожі статті

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.