Церковне свято Хрещення Господнє 2021: традиції та історія. Як правильно купатися в ополонці

Перед тим як вирішити зануритися, потрібно проконсультуватися у лікаря. Повинні поряд бути рятувальники та медичний персонал.

Кожен рік 19 січня православна церква відзначає велике свято, який присвячений Хрещенню Господньому.
У цей день Ісус Христос хрестився в річці Йордан.
Цей день відомий незабутніми традиціями. основною традицією – це купання в річці або будь-якому іншому природному водоймищі з освяченою водою.

Історія свята Хрещення Господнього

Ісусом Христом був здійснений обряд хрещення, при якому очищаються люди від усіх гріхів. Зробив Ісус це коли йому було 30 років в річці Йордан.

Син Божий безгрішний, але здійснив обряд хрещення та очищення, щоб показати, що він не ставить себе вище інших людей.
Хрестив Ісус Іоанн Предтеча. Його ще звуть – Іоанном Хрестителем.

Як повідомляє Біблія, коли хрестився Ісус, то з неба у вигляді святого голуба зійшов Святий Дух і всі почули голос Божий. Після цього свято почали назвати Богоявленням.

Історія свята Хрещення Господнього йде з давнини.
Святкували Хрещення ще на Русі. А купання в ополонці почали здійснювати тільки у 20 столітті. Цей звичай існує тільки в Україні та деяких інших православних країнах.
Хрещення Господнє 2021 відзначається і в цьому році – 19 січня.

Традиції на Водохреща

 "" Як і будь-який рік на Водохреща 2021, має цілющі властивості вода. Люди несуть воду до церкви, і там її батюшка святить. Протягом року така вода не псується та у неї є чудодійні властивості, а також вона має лікувальні властивості.

Інший традицією на Водохреща, є купання в ополонці в річці або озері.
Потрібно прорубати ополонку, і її освячує батюшка. Незалежно від погоди люди занурюються у крижану воду на нетривалий час. Вважається, що будь занурення очистить душу і буде сприяти міцному здоров’ю.

Як правильно занурюватися на Водохреща

Коли ви вирішили на 19 січня за традицією зануритися у воду, то необхідно дотримуватися правил безпеки, щоб не нашкодити собі. Потрібно підготуватися до здійснення цієї традиції.

Не рекомендується занурюватися в крижану воду вагітним, дітям до 6 років і людям у яких є хронічні хвороби. Якщо у людини слабке серце або не в порядку легені – їм категорично забороняється купатися в крижаній воді.

Річ у тому, що різкий перепад температурного режиму для організму призводить до того, що звужуються кровоносні судини та утруднене надходження кисню до всіх органів, особливо в головний мозок. Перед тим як вирішити зануритися, потрібно проконсультуватися у лікаря.

Повинні поряд бути рятувальники та медичний персонал. Не рекомендується приймати алкогольні напої. Перед тим як ви будете занурюватися в воду, потрібно зробити розминку і бажано прочитати молитву. Тривалість перебування в крижаній воді не повинна перевищувати 10 секунд.

 "" Не можна різко занурюватися в воду, це може привести до зупинки серця. Коли ви вийдете з крижаної води, обов’язково витріть рушником і надіньте теплий сухий одяг. Рекомендується випити чай.

Хрещення 2021 вихідний чи ні?

Багатьма людьми ставлять собі питання в соціальних мережах: “Хрещення 2021 вихідний чи ні?”
На це питання можна відповісти: ні цей день не є вихідним.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.