В Україні вперше провели операцію роботом: допомогли 13-річній дівчинці одужати

1 березня стало відомо, що в Україні провели унікальну операцію - спеціальний робот-лікар Da Vinci у Львові зробив унікальну операцію - справжній прорив в медицині.

У себе на Фейсбук-сторінці директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук написав, що напередодні 13-річну дівчинку за допомогою робота Da Vinci прооперували.

У дівчинки була хронічна патологія кишечника, і довгий час операції лікарів “вручну ” ніяк не допомагали дівчинці. Стан тільки погіршувався, і вони зважилися на такий експеримент – тепер 13-річна українка зможе назавжди забути про проблеми зі здоров’ям, які у неї були до цього.

Операція на кишечнику за допомогою робота вивела Україну на новий рівень в медицині

Спеціальний робот-лікар Da Vinci у Львові зробив унікальну операцію 13-річній дівчинці
Спеціальний робот-лікар Da Vinci у Львові зробив унікальну операцію 13-річній дівчинці

“Численні госпіталізації і медикаментозне лікування тільки тимчасово полегшували стан. Без ще однієї операції дівчинка не просто страждала б, був ризик виникнення гострої кишкової непрохідності та навіть некрозу, а це вже питання життя. Однак усунення спайок відкритим способом, яких вже було три, в надалі загрожувало виникненням нових, що само собою не було виходом “,

– повідомив Олег Самчук.

Спеціальний робот-лікар Da Vinci у Львові зробив унікальну операцію 13-річній дівчинці
Спеціальний робот-лікар Da Vinci у Львові зробив унікальну операцію 13-річній дівчинці

Як кажуть лікарі, операція пройшла успішно. Роботом “Да Вінчі ” вже давно користуються у багатьох прогресуючих країнах, тому дана система є успішною і тепер буде застосовуватися в Україні.

Львівські лікарі вже готові поділиться своїм досвідом з іншими.

Популярне

Схожі статті

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.