Свято 8 Березня: який це зараз день і вважається він вихідним?

Ви повинні знати, що вихідний 8 березня не потрібно буде відпрацьовувати. Є ще хороша новина - з 8 березня починається Масляна. Вас чекають святкування і гуляння.

“Скільки вихідних і свят буде в березні 2021 року”, – ставлять собі питання українці. Як ми будемо відпочивати та чи потрібно буде відпрацьовувати 8 березня? Відповіді на ці злободенні питання – нижче в цій статті.

У цьому місяці жителів України очікує ще один вихідний день. 8 Марта 2021 року – Міжнародний жіночий день буде в понеділок. Тому робочий тиждень починається з вівторка – 9 березня. 8 березня у 2021 році – вихідний день. Так що шановні мешканці нашої країни – погуляємо!

Однак українці повинні знати, що в п’ятницю, 5 березня не буде скороченого короткого дня. Це тому, що за ним не робочий день. До того ж ви повинні знати, що вихідний 8 березня не потрібно буде відпрацьовувати. Є ще хороша новина – починаючи з 8 березня починається Масляна. Почнуться святкування і гуляння.

Також 8 березня в нашій країні проходять марші феміністок. Вони цим хочуть нагадати про права жінок в державі.
Тому в березні буде дев’ять вихідних днів.

весна
Весна

Робота банків 8 березня

З огляду на те, що 8 березня – вихідний день по всій країні, то банки самі визначають свою роботу.
Однак електронні платежі Нацбанку здійснюються у звичайному режимі. Вони не залежать від вихідних і святкових днів.
Але ви повинні знати, що платіж 6-8 березня буде показуватися банком календарною датою 9 березня 2021 року.

Коли 8 Марта стало вихідним днем

Святкувати 8 березня почали в 1908 році. Це день солідарності трудящих жінок. Тоді велася боротьба жінок, щоб у них були рівні права з чоловіками. Але вихідний день 8 березня зробили тільки в 1966 році.

Спершу його святкували в країнах соціалістичного табору. В інших країнах 8 березня став популярний в сімдесятих роках 20 століття.

В Україні щороку ходять чутки, що свято 8 березня буде скасовано. Однак досі ніяких офіційних підтверджень цьому немає.

Так що зі святом 8 Березня і з весною вас жителі України!

Схожі статті

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.