Поминальна субота 10 квітня 2021: традиції, заборони і що потрібно зробити в цей день

Потрібно в поминальні дні побувати на кладовищі, поговорити з померлими, прибрати могилу, поміняти якщо потрібно хрест або пам'ятник, по можливості відвідати літургію.

Для православних християн поминальні дні – це особливі дні.
Перед цим днем бажано залишить або передати записку з проханням, щоб під час літургії помолилися за померлого близької людини.

Особливо це стосується дітей, які повинні завжди пам’ятати своїх померлих батьків.
Потрібно самому також помолитися за своїх батьків.
Православні повинні згадувати всіх покійних, навіть далеких родичів і просто покійних. Тому субота і називається Вселенська.

Потрібно в поминальні дні відвідати кладовище, поговорити з померлими, прибрати могилу, поміняти якщо потрібно хрест або пам’ятник, по можливості відвідати літургію. Додатково потрібно влаштувати поминки.

 "В "
Поминальна субота

У квітні 2021 роки вже відзначалася поминальна батьківська субота 3 числа. Наступна поминальна субота у квітні -10 числа. Це єдині дні коли дозволено проводити поминальні служби та помолитися за померлих близьких людей.

Коли ви молитесь необхідно обов’язково при зверненні до Господа попросити Його про прощення покійним їх гріхів.
Коли віряни відвідують літургію і залишають записки, то приносять, також вино, продукти та речі для роздачі бідним людям. Таким чином ви зробите добру справу.

Коли ви відвідаєте цвинтар і наведете там порядок, бажано влаштувати поминальну вечерю. На ньому повинна бути кутя. Під час поминального обіду, потрібно говорити тільки про померлих.

Як правило, згадують тільки хороше і намагаються багато не пити. Не потрібно лаятися і сперечатися в цей день.

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.