Чорнобиль до аварії і після: топ 7 фото, які доводять – природа перемогла

Цей природний заповідник дає можливість вивчати вченим як існує тваринний світ після Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 2021 року річниця трагедії на Чорнобильській атомній станції.

Атомна енергетика ще не бачила таких катастроф. Згідно зі статистичними даними вибух і його наслідку забрав життя 4-10 тисяч осіб.

г
м. Прип’ять до аварії

З усього Радянського Союзу брали участь до 800 тисяч людей. Велика доза радіації призвела до онкологічних захворювань у значної кількості людей.

"
“Рудий” ліс 

Після того як сталася ця катастрофа практично всі люди були відселені та зараз в 30 кілометровій зоні з’явився унікальний заповідник.

П
Після аварії

Річ у тому, що раніше звірі бачили людей і намагалися з ними не перетинатися. До того ж мисливці зробили їх обережними та полохливими.

П
Після аварії

Минув час – народилися нові покоління тварин, які не бачили людей, вони не знають небезпеки, яка виходила від них. Звірі розвиваються в природному середовищі існування без людини.

В
Вовки

Звичайно радіаційний фон був дуже великий і серед вчених побутували думку, що деякі види можуть зникнути або мутувати. Прогнозу не зовсім підтвердилися. Природа перемогла радіацію. Природний баланс відновлюється. І найцікавіше, що ті тварини, які люди з різних причин не змогла забрати з собою коли переселялися, також пристосувалися до навколишнього середовища. Радіація їх не знищила.

Про
Ослики

Так з’явилися здичавілі собаки, які організувалися в зграї та прекрасно себе почувають. Корови та ослики здичавіли, але вижили та живуть як зубри в Біловезькій пущі, або бізони в прерії. Так нещодавно відео камери зафіксували дивні великі істоти, які пересувалися по лісі.

При детальному вивченні відео, було помічено – що це корови. Вони прекрасно себе почувають і поруч в центрі стада навіть перебувають телята, яких вони таким чином охороняють.

Шкода, що така велика площа “випала” з зони діяльності людини. Однак цей природний заповідник дає можливість вивчати вченим як існує тваринний світ після Чорнобильської катастрофи.

Життя продовжується!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.