Ірина Федишин у передчутті свята розмальовує писанки зі своїми дітьми (Відео)

Як розписують писанки в родині Ірини Федишин, ви можете подивитися на відео нижче.

День Великодня є державним святом на всій Україні та святкує воскресіння Ісуса з мертвих, як сказано в християнській Біблії. Свято Пасхи в Україні слід за датою православного Великодня, яка часто відрізняється від дати Великодня, яка визначається іншими християнськими церквами.

Чи є православна Пасха державним святом?

Православна Пасха – державне свято. Це вихідний день для населення, школи та більшість підприємств закриті.

Вознесіння

Великодню неділю святкує християнську віру в воскресіння Ісуса.

Що роблять люди?

Великдень відома як Великий день і є в Україні вихідним днем. У церквах проводяться спеціальні великодні служби, і багато сімей відзначають цей день особливої пасхальною трапезою. Великодні обіди часто включають паску (різновид пасхального хліба) і яйце, забарвлене в червоний колір.

Великодній кошик наповнена писанками (прикрашеними яйцями) і освячується рано в день Пасхи в багатьох будинках. Існують різні великодні ігри, в тому числі “Стук “. У цій грі беруть участь 2 гравці, у кожного з яких є по 1 яйцю, і вони намагаються вибити яйця один одного. Той, хто першим розбив яйце, програє гру.

Писанки

Публічне життя

День Великодня – державне свято в Україні, тому багато магазинів, музеї та бібліотеки, а також державні установи та навчальні заклади закриті. Понеділок після пасхальної неділі – державне свято, тому у людей може бути вихідний на роботі та в школі. Це правило поширюється на всі державні свята, що припадають на неділю в Україні.

Примітка

Свято Пасхи в Україні слід за датами Пасхи, встановленими Православної християнською церквою. Багато православних церкви засновують дату Пасхи на юліанському календарі, який відрізняється від григоріанського календаря, який використовується в багатьох західних країнах. Тому православний пасхальний період часто настає пізніше, ніж великодній період, який припадає на березневе рівнодення.

Символи

Писанки (прикрашені сирі яйця) є частиною святкування Великодня в Україні. Назви та значення писанок розрізняються залежно від регіону. Відповідно до одного забобону, писанки призначалися для захисту будинків від злих духів і нещасть.

Як розписують писанки в родині Ірини Федишин, ви можете подивитися на відео нижче.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.