П’ятимісячному хлопчику Дімі небайдужі люди зібрали гроші на найдорожчі ліки в світі

Сім'я Віталія і Марії Свічинських з Одеси бореться за життя свого сина Діми. Лікарі приголомшили батьків, що у немовляти найважчий тип спінальної м'язової атрофії.

Цієї весни, як писало “Суспільного”, небайдужі жителі збирали гроші на лікування тримісячного Дмитра Свічинського, у якого лікарі діагностували спінальну м’язову атрофію першого ступеня.

Це – рідкісна генетична хвороба. Через брак білка відмовляють м’язи і руйнується спинний мозок. Дитина може не дожити до двох років або ж стати інвалідом на все життя. Вилікувати Діму можна лише одним уколом. Це єдиний препарат в світі, який “ремонтує” ДНК. Ціна питання – понад 2 мільйони доларів.

Раніше батьки розповідали, як все починалося.

“Ми пішли до нашого педіатра на огляд. Він почав перевіряти м’язи, як він ворушить ручками, ніжками. І відразу він сказав нам, що дуже велика слабкість у дитини. Коли 2 місяці дитині, вони його перевіряють – за ручки ось так беруть. і він повинен триматися пальчиками сильно мами або лікаря. він не тримає, і ручки падають”, – розповідала мама Дмитра Марія Свічинська.

Як стало відомо 20 травня, сім’я змогла зібрати таку величезну суму, тому п’ятимісячний Діма отримав шанс на життя

Про це в телеграм-каналі повідомив паблік видання “НВ”.

П'ятимісячного Дімі з Одеси зібрали гроші на найдорожчий укол, який врятує йому життя
П’ятимісячного Дімі з Одеси зібрали гроші на найдорожчий укол, який врятує йому життя

Чим далі, тим менше часу залишалося

Близько року лікарі давали на те, щоб батьки зібрали гроші. Інакше ліки дитині не зможе допомогти.

“Чим довше дитина не отримує лікування, тим більше клітин мотонейронів, які відповідають за тонус м’язів і руху, відмирає в спинному мозку. Ці клітини не відновлюються, а тому ефективність дії препарату істотно знижується”,

– розповідає батько хлопчика.

Тепер сім’я зобов’язана отримати довгоочікуваний препарат Золгенсма, вартість якого – 2,3 мільйона доларів.

Популярне

Схожі статті

Хліб готую тільки вдома. Хрусткий і рум’яний, а так просто і швидко: додаю для аромату часничок і зеленушку

Щоб поставити на стіл смачний хліб, не потрібно йти в булочну. Хрусткий зовні та м'який усередині ароматний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

“Зрозуміло, хто справжня мама дітей”: розкрита сімейна таємниця Алли Пугачової і Максима Галкіна про двійнят

Алла Пугачова і Максим Галкін продовжують бути найобговорюванішою парою в російському шоу-бізнесі. З'явилася нова версія, пов'язана з рідством Примадонни та двійнят Лізи і Гаррі.

Спробувавши цю намазку, тесть розплакався від спогадів: закуска радянської молодості. Рецепт з секретом

У радянські часи шалено відчувався брак різноманіття продуктів. Та і в таких умовах хазяєчки якось викручувалися й годували родину смачно. Приміром, на святковому столі були такі бутерброди.