Ціна на електроенергію в червні 2021 року для українців

ПСО продовжили на два місяці та тому тариф для населення залишиться по 1,68 грн за 1 кВт-год до 30 червня 2021 року.

Опалювальний сезон закінчився і всі жителі України, які змушені були обігріватися за допомогою електричної енергії зітхнули з полегшенням. Однак електроенергію все одно ми використовуємо на різні побутові прилади в домашніх умовах.

Жителів України цікавить яка ціна на них чекає на електроенергію в червні 2021 року. Їм потрібно планувати свій бюджет. Особливо пенсіонерам, у яких кожна копійка на рахунку.

В кінці 2020 року Кабінет міністрів України ввів спецобязанності (ПСО) на фірми для забезпечення суспільних інтересів на енергоринку.

Після чого вартість на електричну енергію для населення з 1.01.2021 року по 31.03.2021 року становила 1, 68 з ПДВ, незалежно від обсягу споживання. Пільгові 100 кВт, за які жителі України раніше платили за пільговим тарифом 0,9 грн за 1 кВт-год, були скасовані.

У квітні 2021 року уряд було продовжено фіксована ціна на електроенергію до 30 червня 2021 року.

Якби ПСО не продовжили, то ціна б формувалася на ринкових умовах. А це означає, що тариф міг би збільшитися практично у два рази та скла б 3,30 грн за 1 кВт-год.

Яка буде ціна на електрику?

Але ПСО продовжили на два місяці та тому тариф для населення залишиться по 1,68 грн за 1 кВт-год до 30 червня 2021 року.

Також, в залежності від часу доби, приватні споживачі електроенергії зможуть її оплачувати за різними тарифами: трьохзонним (нічний, напівпіковий, піковий) та двозонним (нічний та денний).

Щоб вищевказаним користуватися, потрібно встановити та поставити на облік многозонових лічильник по електроенергії та подати відповідну заяву.
Для них тарифи будуть такі:

тарифи
spot_img

Схожі статті

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.

Найкращий десерт з “нічого”. Готую кілька разів на тиждень, з’їдають за хвилини: рецепт пирога із вишнею

Усі ми в душі ласуни, а мрія вечеряти апетитними десертами для багатьох головна. Для таких ситуацій чудово підходить ситний пиріг із сиром та вишнями. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.