Помилки, що здійснюються громадянами України при користуванні банкоматами

Не забувайте перевірити, чи не забули ви картку після отримання грошей з банкомата!

Експерти розповіли, як жителі України можуть робити помилки, який приведуть до не бажає результатами.
Банкомати, це невід’ємна частина нашого життя. Ними користуються люди різного віку. Проте багато людей не знаючи того можуть допускати помилки при користуванні банкоматами.
Ось деякі з них.

Як правило, люди у віці, щоб не переплутати або не забути код банківської картки, записують його на листочку і носять з собою поруч з карткою. Рідше в гаманці або в кишені. Це вважається небезпечною і поширеною помилкою. Бо зловмисники, які крадуть у них гаманець або сумку, відразу отримують доступ до грошових коштів, що знаходяться на вашому рахунку. Адже поруч з карткою записка-нагадування з кодом картки.

Черга біля банкомата

Ще одне поширена помилка – людина вводь код відкрито. І люди стоять поруч можуть запам’ятати його і потім скористатися, попередньо вкравши у вас банківську карту. Експерти радять набирати код прикривши рукою і стоячи максимально близько до банкомата, щоб стоять зсади або збоку люди не змогли побачити код. Людина нехтує цим простим правилом.

Іноді людина не пам’ятаючи код і не хоче відійти від банкомата і знову стати в чергу, намагається по пам’яті набрати код і якщо він не відповідає, то починає експериментувати набираючи схожий код. Ви повинні знати, що при наборі кілька разів неправильного коду картку можуть заблокувати. Краще, якщо ви забули код – піти в сторону і згадати не поспішаючи або подивитися його там де він у вас записаний – в телефоні або в записнику.

Не потрібно вестися на шахраїв, які просять за телефоном або на вулиці підійти до банкомата і переказувати гроші. Не можна ніколи переказувати гроші незнайомим людям. Іноді вам при цьому в смс пропонують невелику винагороду, не ведіться – це обман!

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.