Коментарі експерта з приводу підвищення прожиткового мінімуму в Україні

Зараз прожитковий мінімум становить 2374 гривні. З 01.12.2021 року він зросте до 2481 гривні. Однак це не відображає реальний рівень життя.

Для того щоб підвищити прожитковий мінімум в Україні необхідно, що відмінно працювала економіка країни. Повинна бути змінена економічна модель в Україні, тільки тоді буде можливість значно підвищити добробут українців.

У нашій країні планується розраховувати прожитковий мінімум по-новому. Він повинен прирівнюватися до фактично прогнозованого. Народними депутатами в кількості 253 осіб була підтримана зазначена ініціатива. Цим законом передбачається визначати прожитковий мінімум виходячи з розрахунку на одну людину в процентному співвідношенні до середньої заробітної плати за місяць, враховую його річну зарплату.

Чи реальний 
прожитковий мінімум?

Також повинні бути враховані інфляційні процеси. Зараз в нашій країні прожитковий мінімум становить 2374 гривні. З 01.12.2021 року він зросте до 2481 гривні. Однак це не відображає реальний рівень життя. Оксана Чепіжко, яка є фінансовим експертом громадської організації Re: Старт, прокоментувала зміни, які депутати пропонують в законі.

Як вона пояснила, цей законопроєкт розроблений таким чином, щоб до 2026 року, щоб реальні соціальні стандарти відповідали безумовному базовому доходу громадян України. Хоча в ньому не враховані інфляційні процеси в країні та тіньова економіка. Також не враховано реальні та приховані доходи громадян. Міжнародний валютний фонд і інші кредитори нашої країни ще невідомо як відреагують на цей законопроєкт.

Тому Оксана Чепіжко робить висновок, що в законопроєкті більше політики ніж економіки. Вона приходить до висновку, що реальне підвищення рівня соцстандартів буде тільки тоді, коли зміниться економічна модель в Україні.

Популярне

Схожі статті

Пішов від красуні-дружини до коханки, яка була молодшою за його дочку: буремний шлях Віктора Павліка

Протягом останніх декількох років особисте життя Віктора Павліка стало під "прицілом" уваги його фанатів. Сьогодні він одружений вчетверте. Що відомо про дружин артиста?

Розлучений Сергій Танчинець більше не приховує нову кохану: разом з Юлею гуляють попід ручку вулицями Одеси

Розлучившись через 15 років шлюбу, Сергій Танчинець деякий час не підтверджував чутки про роман із колегою Юліаною Корецькою. Та під час прогулянки Одесою парочка поводилася без обмежень.

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.