Як змінилися ціни в Україні на овочі та фрукти: всі подробиці

Якщо порівнювати з минулим роком, то в нашій країні дешевше стали овочі, а фрукти подорожчали. Цибуля, капуста і картопля знизилися в ціні.

Українців зараз цікавлять вартість комунальних послуг, підвищення пенсій і звичайно вартість на харчі, в тому числі на овочі та фрукти. Це природно, тому що зараз люди повинні знати як планувати свій сімейний бюджет.

Зміна вартості на основні овочі та фрукти пов’язано з поганими погодними умовами і як наслідок поганим урожаєм. Так пояснили в Міністерстві агрополітики України.

Овочі та фрукти

Якщо порівнювати з минулим роком, то в нашій країні дешевше стали овочі, а фрукти подорожчали. Як констатує вказане міністерство, цибуля, капуста і картопля знизилися в ціні стосовно такого ж періоду минулого року на одну третину. Однак вартість буряка і моркви зросла практично у 2 рази. Фрукти подорожчали на 0,5%

Зараз вартість цибулі – 4 грн / кг, капусти – 4 грн / кг, картоплі – 6,50 грн / кг, моркви – 7 грн / кг, буряків – 8 грн / кг.

Олег Пендзин, який є виконавчим директором
Економічного дискусійного клубу, пояснив, що практично до 20 червня 2021 року буде дорожчати ціни на овочі. Після чого експерт прогнозує їх падіння. На той час на наш ринок надійдуть овочі, вирощені в Україні на відкритому ґрунті.

Вартість м’яса буде залежати від цін на зернові. При нормальному врожаї на зерно, ціна на м’ясо не повинна дорожчати. Хоча м’ясо і сало і так не сильно дорожчає. Свинина за рік майже не подорожчала, курятина – небагато. Піднялася в вартості яловичина, та, як зараз, невигідно тримати велику рогату худобу в Україні.

Схожі статті

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.

Якщо хочеться смачненького та солоденького, готую медові тістечка: кращого десерту до чаю годі й шукати

Кращого десерту до чаю, аніж шоколадне тістечко з ягідним прошарком та яскравою цитрусовою ноткою, годі й шукати. А якщо зважити, що у складі є ще й мед, то це й справді щось неймовірне.