Нова схема шахраїв: як обманюють українців – всі подробиці

Департамент патрульної поліції такі листи не розсилає. Ви повинні знати, що в таких листах можуть бути прикріплені віруси.

Надходять в ЗМІ повідомлення, що багато людей почали обманювати в інтернеті за новою схемою. Вона пов’язана з надсиланням електронною поштою листів від різних державних організацій.

Аферисти весь час удосконалюють схеми для обману жителів України. Вони придумують як у людей виманити гроші. І багато людей ведуться на їх прийоми. Так нещодавно з’явилася ще одна схема як обдурити довірливих людей, в тому числі та приватних компаній.

Шахраї присилають електронною поштою листи, які нібито надіслані від державних установ. Одержувачам листів повідомлялося, що вони повинні надати особисті дані, бо на них заведено кримінальну справу.

Шахраї в інтернеті

У тих же листах вони повідомляють, що хто не повідомить свої дані, то на них накладуть штраф. Приходять такі листи нібито від Департаменту патрульної поліції. Однак Департамент патрульної поліції такі листи не розсилає. Ви повинні знати, що в таких листах можуть бути прикріплені віруси.

Тому експерт радить:

Мати на своєму комп’ютері антивірус і його постійно потрібно оновлювати.

Не потрібно завантажувати та не відкривайте прикріплені файли від невідомих вам користувачів.

Зверніть увагу на ім’я відправника електронного листа.
Будьте пильні коли вам приходять такі листи.

Раніше аферисти обдурювали людей які, користувалися популярним месенджером WhatsApp. І багато людей постраждали щодо грошей, плюс їх пристрій став заражено шкідливою програмою. Також на OLX, в оголошеннях потрібно бути обережним.

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.