Чи потрібно буде оплачувати доставку пенсій в Україні з вересня 2021 роки?

Пенсіонери повинні знати, що коли будуть підвищуватися пенсії або окремі доплати, то тариф по оплаті за доставлення цих доплат не застосовуватиметься.

Новий порядок виплат пенсій в Україні запрацює з вересня 2021 року. Пенсіонери, яким раніше приносили пенсії додому задаються питанням: “Потрібно буде платити за доставлення пенсій?” Адже коли буде скасований старі порядок і введений новий незрозуміло як це все буде.

Марина Лазебная, яка є міністром соціально політики України, розповіла, що в уряду є 1,5 року для того, щоб можна було підготуватися до змін з доставлення пенсій.

Як будуть отримувати пенсії у вересні 2021 роки?

Однак Олег Кулініч, який є народним депутатом від групи “Довіра” задається питанням чи не буде скорочена соціальний захист пенсіонерів? Річ у тому, що уряд прийняв постанову №546 яким призупиняє обов’язковий переклад пенсії на рахунки пенсіонерів до яких підв’язані банківські картки. Також народний депутат зазначив, що ніхто не скасував постанову №277, в якому вказується, що доставляти пенсії повинні платно. Він резонно запитує, чи буде Міністерство соціальної політики переглядати зазначену постанову? Також депутат зазначив, що скорочені працівники соцзахисту, які могли б доставляти пенсію.

Міністр соціальної політики зазначила, що за півтора року буде підготовлена зручна інфраструктура по виплаті пенсій. І кожен пенсіонер індивідуально буде вибирати як йому зручніше отримувати пенсію: на банківську карту або через “Укрпошту”.

Пенсіонери повинні знати, що коли будуть підвищуватися пенсії або окремі доплати, то тариф по оплаті за доставлення цих доплат не застосовуватиметься.

В Україні, також скасовано обов’язковий переклад пенсіонерів на обслуговування в банки до 2023 року.

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.