Україна планує перейти на Е-лікарняні: всі подробиці

Спершу буде діяти дві системи видачі лікарняних документів: паперова та електронна, то медпрацівники та жителі України адаптуються до електронної форми.

Не секрет, що отримання лікарняного листа по непрацездатності, іноді проблематично, не тільки для хворого, але і для медперсоналу.

Після отримання лікарняного листа та одужання пацієнта, йому необхідно закрити лікарняний лист. А це теж час і незручності.

У нашій країні планується поетапний перехід на видачу лікарняних свідоцтв про непрацездатність в електроному вигляді. Починаючи з червня по серпень 2021 року в Україні формуються не тільки паперові ув’язнення – лікарняні листки, а й в електронному вигляді. Тобто діють два варіанти.

Е-лікарняні

Коли цей метод буде випробуваний, то починаючи з 1 вересня 2021 року планується ввести електронну систему видачі лікарняних. Як розповів Віктор Ляшко, який є міністром охорони здоров’я України, наказ уже підписаний.

З огляду на те, що кілька місяців буде діяти дві системи видачі лікарняних документів: паперова та електронна, то медпрацівники та жителі України адаптуються до електронної форми.

Це нововведення має позитивно позначитися на роботу лікарень, а найголовніше полегшить облік і виплати по непрацездатності. Бо в електронному вигляді лікарняні будуть моментально доступні, не тільки людям, яким їх видали, але іншим організаціям.

Як поводитися буде система на перших порах роботи буде відомо за результатами перехідного періоду. Якщо будуть якісь зауваження або збої, то це можна буде підправити до 1 вересня 2021 року.

Схожі статті

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.

Для млинців та оладок готую чудове тісто “Все по 1”: рецепт навіть записувати не треба – легко запам’ятати

Млинці та оладки – ідеальний сніданок на всі випадки життя. З цим універсальним тістом ви зможете готувати як тонкі, так і товсті млинці і навіть пишні оладки.