Мінсоцполітики буде допомагати малозабезпеченим і безробітним: всі подробиці

У Міністерстві соціальної політики підкреслюється, що ці гроші можна буде не віддавати назад державі.

Не секрет, що в нашій країні незаможні люди та безробітні знаходяться в складній фінансовій ситуації. Як розв’язувати цю проблему і забезпечити гідне життя для цих категорій людей в Україні? Як планувати свій сімейний бюджет? І як виживати таким людям?

Над цим працює Міністерство соціальної політики. Створена державна програма підтримки. Згідне ній Мінсоцполітики планується надати грошові кошти малозабезпеченим і безробітним жителям нашої країни. І найголовніше – в цій програмі передбачено, що отриману фінансову допомогу можна буде не віддавати. Але це за певних умов.
Ця держпрограма почне діяти з 2022 року.

Безробітний

Що цією програмою передбачено?

Люди, які вважаються малозабезпеченими, зможуть претендувати на отримання 100 000 гривень для того, щоб відкрити власну справу. Ці гроші можна буде витратити, щоб закупити обладнання, компоненти та матеріали для відкриття свого бізнесу. Це як стартовий капітал.

У Міністерстві соціальної політики підкреслюється, що ці гроші можна буде не віддавати назад державі. Але є одна умова. Підприємець (безробітний) повинен прийняти до себе на роботу як мінімум 2 людини з Центру зайнятості.

І навіть якщо він цього не зробить, то все одно всі отримані від держави гроші не потрібно буде повертати. Підприємцю потрібно буде повернути суму частково – коштом соціальних внесків і податків.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.