Ціна на популярну ягоду в Україні пішла вниз: всі подробиці

Як прогнозують експерти у 2021 році урожай лохини буде на рівні 7 000 тонн. Це можливо якщо весь червень буде стабільна погода: мало дощів і відсутність посухи.

Як ви вважаєте зниження цін на фрукти, в тому числі ягоди – позитивно позначається на сімейному бюджеті? Як часто українці купують фрукти та овочі? Це в залежності від платіжної спроможності населення. Чи зможе пенсіонер купити собі кілограм лохини? Це питання вже риторичне.

Жителі України тепер зможуть купувати лохину на 30% дешевше. Її цін стрімко знижується. У минулі роки лохина була фаворитом посадки. Площі під неї збільшилися в кілька разів в нашій країні.

Як прогнозують експерти у 2021 році урожай лохини буде на рівні 7 000 тонн. Це можливо якщо весь червень буде стабільна погода: мало дощів і відсутність посухи. Якщо порівнювати вартість лохини з минулим роком, то для гуртовиків вона становила – 10 доларів США за кілограм, а у 2021 році – 7.

Лохина

Аналітики прогнозують і подальше зниження цієї смачної та корисної ягоди. Для порівняння: в Іспанії та Польщі в цьому році найнижча вартість лохини для гуртових покупців – 5 доларів за кілограм.

Якщо порівняти роздрібні ціни, то в нашій країні 1 кг лохини у 2020 році коштував 200-250 гривень. Як кажуть експерти та в цьому році роздрібні ціни будуть на лохину знижуватися. Як знизиться вартість лохини ще невідомо.

Для інформації: якщо ви з’їсте 1 стакан лохини, то забезпечите свій організм на 25% добової норми вітаміну С.

Як раніше повідомлялося в пресі, не вживайте на голодний шлунок овочі та фрукти. Це загрожує загостренням в шлунково-кишковому тракті.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.