В Україні очікується зміна цін на курятину: всі подробиці

Зараз на виробництво птиці впливає ще й той фактор, що в уряді розглядається питання підвищення податків для виробників курячого м'яса.

Не секрет, що куряче м’ясо цілком доступно для різних категорій населення України. Воно, разом з курячими яйцями потрібна продукція, бо дешевше ніж індиче м’ясо і свинина. Тому українці, як правило, купують куряче м’ясо і її похідні. Особливо це стосується пенсіонерів.

Однак як прогнозують аналітики ринку продуктів, вартість курятини може зрости приблизно на 15-20%.

Світлана Литвин, яка є аналітиком асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), робить прогноз на збільшення курятини в цьому році. Як констатує експерт, зараз в Україні в сільськогосподарських підприємствах, які займаються вирощуванням курей і виробництвом яєць, спостерігається скорочення поголів’я птиці.

Фасовка яєць

Зараз, в літню пору це не відчувається в супермаркетах. Бо в господарствах населення влітку кури добре несуться. І тому яєць вдосталь, але як тільки настане похолодання, несучість курей знизиться, а в великих сільгосппідприємствах буде скорочено поголів’я курей. Тому ціна на яйця повинна поповзти вгору.

Зараз на виробництво птиці впливає ще й той фактор, що в уряді розглядається питання підвищення податків для виробників курячого м’яса. Це все разом може привести як зазначено вище до збільшення цін на курятину на 15-20%.

Яке рішення прийме уряд чекають виробники курятини та прості жителі України.
І як це торкнеться кожного українця, аналітики спрогнозувати поки не можуть.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.