Вартість продуктів в Україні зростає: на що збільшилися ціни?

Продовжують підійматися ціни на фрукти та соняшникова олія. Так на фрукти ціна підвищилася на 14,5%, а на соняшникову олію - 6,8%.

З настанням літа жителі нашої країни відчули зміну цін на харчові продукти. Це тема, яка цікавить всіх. Бо витрати на продукти – це є відчутним сектором в бюджеті кожного українця.

Державна служба статистики України констатує, що в минулому місяці безалкогольні напої та харчові продукти збільшилися в ціні на 1,7%. У тому числі продовжують підійматися ціни на фрукти та соняшникова олія. Так на фрукти ціна підвищилася на 14,5%, а на соняшникову олію – 6,8%.

Продукти з супермаркету

Також підвищилася вартість на 2% на: м’ясо та м’ясні продукти, рис, макаронні вироби, а також на рибу та рибні продукти.

Державна служба статистики інформує, що знизилися ціни на курячі яйця – на 17,5%, а на овочі – на 0,2%.

Раніше Світлана Литвин, яка є аналітиком асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), повідомляла прогноз на харчові продукти найближчим часом. Експерт роз’яснила, що має подорожчати або подешевшати та в чому причина.

Вона констатувала, що ціна на овочі та фрукти безпосередньо залежить від сезону. Як тільки фермери збирають великий урожай і вивозять його на продаж, то ціна на фрукти та овочі вмить падає.

Таким чином аналітик прогнозує, що вартість на черешню, вишню, абрикоси, малину буде деякий час знижуватися і кінця сезону, ціна поступово піде вгору.

Раніше засоби масової інформації подавали дані, що висока ціна на зернові та олійні культури робить наш агросектор локомотивом української економіки.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.