1 липня 2021 року в Україні відбувся запуск ринку землі: всі подробиці

Найголовніше в цій програмі, щоб сільськогосподарська земля була залучена і приносила прибуток.

Земельна реформа в нашій країні дається важко.
Відразу обмовимося, що з 1 липня 2021 року розпочався запуск ринку землі в Україні.

Володимир Лапа, який є радником зі стратегічного розвитку президента Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), також констатував, що земельна реформа в нашій країні давалася важко. Дуже багато було спекуляцій з цього приводу в суспільстві. Лібералізму з даного питання серед населення України – не було.

Раніше робилися опитування щодо ринку землі серед населення. Велика частина приватних землевласників виступили проти. Хоча всі знали та розуміли, що ринок землі існував. Було відомі ціни та умови покупки. Тобто все працювало по “сірому”.

Як буде працювати ринок землі в Україні?

Як констатував Володимир Лапа, що найбільшим плюсом введення ринку землі, є, те, що легалізується земельні транзакції та створюється публічна інформація як йде оборот землі. Так юридичним особам заборонено купівлю землі до 2024 року, фізичним особам введено обмеження – 100 га.

Також є обмеження – це потрібно підтвердити легальність походження фінансів на придбання землі. Пріоритетом користуються ті, хто зараз займаються обробкою землі. Однак за ціною не менше альтернативних пропозицій.

Особливу увагу приділено в цій програмі припинення земельного рейдерства. Мінагрополітики та Мін’юст повинні в цьому питанні працювати більш дієво та ефективніше. У перспективі потрібно зрівняти доступ до кредитів дрібних фермерів і великими підприємствами.

Найголовніше в цій програмі, щоб сільськогосподарська земля була залучена і приносила прибуток.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.