Комунальні тарифи в Україні – прогноз аналітиків

Під час літнього, жаркого періоду збільшується використання газу, бо зростає витрата енергії на кондиціювання.

Жителі України не сильно вітають збільшення вартості комунальних послуг в нашій країні. Чому збільшуються розцінки та що буде найближчим часом з цінами на газ, опалення та іншими комунальними послугами? На це питання можуть дати відповідь і спрогнозувати тільки аналітики.

Юрій Ковальчук, який є Членом Спостережної ради Інституту енергетичних стратегій констатує. “Нафтогазу” довелося переглянути ціни на газ і збільшити її, що заробити.

Яка очікується ціна на газ?

Зараз більше ставати газової генерації, зменшується вугільна. Під час літнього, жаркого періоду збільшується використання газу, бо зростає витрата енергії на кондиціювання. Це одні з причин, чому ростуть ціни на газ. Юрій Ковальчук повідомляє, що газу, який видобувається в Україні на 100% вистачає, для задоволення населення. “Нафтогаз” реалізує його за ціною 9600 гривень за 1000 кубічних метрів.

Юрій Ковальчук порівнює ціну газу в Європі, де вона становить 470 доларів США (18 000 грн.). Тому, на його думку, ціна в нашій країні нормальна. Хоча необхідно робити поправку на те, яка заробітна плата в Україні та в Європі.

Юрій Ковальчук вважає, що ризиків по підняттю цін немає. Однак як він же повідомляє, що є тільки один ризик – це “Нафтогаз”, який, щоб заробити може підняти вартість газу до 12000 – 14000 гривень.

Тому вигідно мати річний тариф на споживання газу, а також договір. Тому необхідно заздалегідь подумати на якому тарифі потрібно перебувати.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.