Кому з пенсіонерів доступні доплати за віком: всі подробиці

З жовтня 2021 року доплати за віком також отримуватимуть пенсіонери від 75-80 років.

Пенсія і її підвищення, а також доплати за пенсії – це злободенні питання для пенсіонерів України. Адже не секрет, що звичайний пенсіонер нашої країни мало, що може собі дозволити на пенсію. Велику частину займають витрати на комунальні послуги та харчування. Деяким пенсіонерам допомагають діти або онуки. А у тих пенсіонерів, у яких їх з різних причин немає – що їм робити. Звичайно в інших є город і сад, звідки можна брати фрукти та овочі, але якщо вже здоров’я не те, можна розраховувати тільки на пенсію.

Тому, всі пенсіонери уважно стежать за інформацією про підвищення пенсії або які ще можливі отримати доплати. Що очікувати простим пенсіонерам України?
Виникає питання: “Які ж пенсіонери мають право на доплати за віком?”

Пенсіонери

Необхідно відразу констатувати, що доплати за віком мають ті пенсіонери у яких достатній трудовий стаж. Трудовий стаж повинен бути у чоловіків не менше ніж 25 років, а у жінок не менше ніж 20 років.

Зараз доплати доступні тим пенсіонерам, які старше 80 років. У таких пенсіонерів мінімальна пенсія – 2600 грн. Ця програма охоплює 1 400 000 пенсіонерів України.

З жовтня 2021 року доплати за віком також отримуватимуть пенсіонери від 75-80 років. Держава доплатить за 400 грн. Таким чином будуть ще додатково охоплені 1 000 000 пенсіонерів.

Починаючи з 2022 роки держава планує збільшити охоплення пенсіонерів по доплатах за віком, включивши осіб старше 70 років.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.