В Україні будуть нараховувати пеню за несплату комуналки: всі подробиці

Законодавчі зміни набрали чинності. Якщо людина не сплатила комунальні послуги, то йому не тільки буде нарахована пеня, а й можуть відключити комунікації.

Жителів України, особливо пенсіонерів цікавлять будь-які нововведення по комунальним платежам. Іноді деякі українці не мають можливості вчасно оплатити комунальні послуги з різних причин. Що їх чекає в такому випадку? Які зміни набрали чинності в серпні 2021 роки?

З 20 серпня 2021 року в нашій країні змінилися умови нарахування пені за несплату комунальних послуг. Законодавчі зміни набрали чинності. Якщо людина не сплатила комунальні послуги, то йому не тільки буде нарахована пеня, а й можуть відключити комунікації.

Рахунки за комуналку

Однак ви повинні знати, що якщо людина проживає в “червоній” зоні по епідемічного рівня, то таким людям не відключатимуть комунікації. Також після того, як скасують “червону” зону, протягом місяця не мають права відключати комунікації якщо є борги по комуналці. Жителям нашої країни, які живуть в інших зонах, не віднесених до “червоної” – будуть нараховувати пеню і відключати комунікації.

Після того як споживач комунальних послуг погасить заборгованість, то потрібно буде заплатити за повторне підключення комунікацій.

Також наказ Мін’юсту України має на увазі, що банківські установи можуть списувати з рахунків боржників гроші за комунальні послуги.

Державна виконавча служба має право знову накладати арешт на майно осіб, які мають борги по комуналці.
Тому потрібно вчасно оплачувати комунальні послуги, щоб не викидати гроші за повторне підключення.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.