Ціна злетіла за тиждень: на ринках і в магазинах України подорожчали найпопулярніші продукти

Останнім часом ціни на базові продукти по країні вкрай нестабільні - вони то піднімаються, то опускаються. Але частіше все таки спостерігають саме зростання.

Зокрема, за останніми повідомленнями Міністерства статистики, а також компаній, які займаються моніторингом цін на продовольчі і непродовольчі товари, на ринках подорожчала морква і столовий буряк.

А тільки тиждень тому йшлося про те, що зростає вартість капусти і картоплі. Також з осені планується підняття цін на м’ясо, молочні товари і яйця.

За словами виробників, збільшення вартості моркви і буряка на ринках відбулося через активізацію темпів збуту моркви і буряка, однак обсяги цих коренеплодів на ринках трохи зменшилася.

Ціна на моркву і буряк: було і стало

Морква і буряк
Морква і буряк

Зараз вартість моркви на оптових ринках в середньому коливається від чотирьох гривень до 7,50 грн за кілограм. Це на 29% дорожче, ніж було раніше (порівняно з кінцем минулого робочого тижня).

Столовий буряк (буряк) злетіла в ціні майже на чверть – в середньому це 4-7 грн (що вище на 24% порівняно з кінцем минулого робочого тижня).

Не виключено, що через тиждень цінник знову підніметься на кілька відсотків, але таких кардинальних стрибків уже не передбачається.

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.