В Україні прогнозується підвищення вартості молочних продуктів

Аналітики, які працюють в Асоціації виробників молока назвали основну причину - це зменшилася пропозиція сирого молока.

Жителів нашої країни, особливо пенсіонерів та малозабезпечених, цікавлять як будуть змінюватися ціни на комунальні послуги та також вартість харчові продукти. Звичайно деяким людям похилого віку допомагають діти та іноді навіть онуки й родичі. Але ж є і такі, яким не допомагають і вони дуже чутливі до підвищення цін, особливо на продукти. Левову частку в їхньому бюджеті займають витрати саме на харчові продукти.

Аналітики, які працюють в Асоціації виробників молока назвали основну причину – це зменшилася пропозиція сирого молока. Тому експертами прогнозуються подорожчання молочних продуктів в середньому на 30 копійок. Це станеться протягом 60 днів. Однак необхідно тут вносити поправку на ціну, яка вона буде на корми і якою буде урожай в цьому році.

Молочні продукти

Так аналітики прогнозують дефіцит картоплі цієї осені. Цього року картопля не вродила в Україні, та і якість його залишає бажати кращого. Картопля, як правило, невеликий не більше 3 сантиметрів в діаметрі. Раніше таку картоплю переробляли на крохмаль або згодовували худобі. А у 2021 році таку картоплю везуть на ринок.

Тому експерти прогнозують, що цієї зими вартість картоплі може сильно зрости, при тому, що якість його погане.

Також Міністерство фінансів України констатує, що очікуються інфляційні процеси в нашій країні від 9,5% до 10,2%. Тому аналітики продуктового ринку прогнозують підвищення цін не тільки на молочні продукти, а й на інші.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.