Коли Великдень у 2022 році в Україні: дати до 2030 року

Великдень 2022 в Україні не має певної дати, тому щороку її святкують по-особливому календарем.

Великдень 2022 в Україні буде святкуватися в квітні.

Коли Великдень 2022

Всі люди, які відносять себе хоч трохи до віруючих, відзначають Великдень. Дата цього одного з найбільших релігійних свят кожен день змінюється. Її визначають за спеціальним місячно-сонячним календарем.

Великдень 2021
Великдень 2022

У 2022 році дві дати Пасхи – одна православна, інша – католицька. Православна Пасха 2022 відзначається 24 квітня 2022 року. А ось католицький Великдень +2022 – тижнем раніше, 17 числа.

Дати Пасхи до 2030 року (для православних)

  • Великдень 2023 року – відзначається 16 квітня
  • Великдень 2024 року – відзначається 5 травня
  • Великдень 2025 року – відзначається 20 квітня
  • Великдень 2026 року – відзначається 12 квітня
  • Великдень 2027 року – відзначається 2 травня
  • Великдень 2028 року – відзначається 16 квітня
  • Великдень 2029 року – відзначається 8 квітня
  • Великдень 2030 року – відзначається 28 квітня

Коли буде найраніша і найпізніша Великдень

Незважаючи на те, що Великдень – свято перехідний, і може бути в будь-який день, є певні рамки, раніше яких і пізніше яких даний церковне свято відзначатися не може. Наприклад, не святкують цю дату раніше 5 квітня, і найпізніша дата Пасхи може бути – 8 травня.

Традиції на Великдень

Великдень 2021
Великдень

Це досить популярний і найважливіше свято Церкви, тому звичаїв тут цілий ряд. Наприклад, всю передвеликодній тиждень потрібно готуватися, і в кожен день є свої справи. Наприклад, в Чистий четвер прийнято наводити порядки, пекти паски і робити крашанки, в Страсну п’ятницю дотримуються суворого посту. Не можна пити алкоголь, інакше ризикуєте звикнути до нього до кінця життя. А в суботу потрібно йти на вечірню службу, попросити прощення у близьких. І ні в якому разі в ці дні не можна сваритися! На сам Великдень потрібно з ранку поснідати тим, що освятили в церкві. Днем забороняється фізична праця. І це лише мала частина загальних традицій.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!