Накопичувальна пенсійна система в Україні: для кого вона є обов’язковою, а для кого добровільною?

Пропонується ввести обов'язкові накопичення для всіх робітників в Україні, яким менш як 50 років і впровадити добровільну систему накопичень, кому понад 50 років.

Пенсіонери в Україні уважно стежать за зміною законодавства, особливо з приводу пенсії та додаткових виплат. Всіх цікавить коли, як і кому будуть доплачувати у 2021 році та кому у 2022 г.

Це злободенне питання для кожного пенсіонера.

А ті люди, які готуються вийти на пенсію найближчим часом цікавляться яка буде пенсійна система в Україні та скільки в місяць ні отримуватимуть пенсії? Бо звичайним пенсіонерам в нашій країні доводиться витрачати значну частину пенсії на оплату комунальних послуг (якщо немає субсидії), придбання харчові продукти і на ліки. Адже майже у кожного пенсіонера в такому віці є яке-небудь захворювання.

Звичайно деяким пенсіонерам допомагають діти або навіть онуки. Але таких небагато. А так практично кожному пенсіонеру доводиться існувати тільки на одну пенсію.

Марина Лазебная, яка є міністром соціальної політики України, розповіла про накопичувальну систему в нашій країні.

Пропонується ввести обов’язкові накопичення для всіх робітників в Україні, яким менш як 50 років і впровадити добровільну систему накопичень, кому понад 50 років.

За попередніми розрахунками, внесок для накопичувальної пенсії буде 2% від роботодавця і 2% від працівника, хоча може бути: 1% і 1%.

Як діє накопичувальна система?

Передбачається кілька методів отримання виплат з накопичень. На основі – це виплата щомісяця протягом 10 років. Також можливий разовий платіж або виплати протягом усього життя людини.

Для того, щоб реалізувати цей накопичувальний рівень пенсійної системи, Кабінет Міністрів України, не збирається створювати додаткові інститути.

Марина Лазебная констатувала, що введення накопичувальної системи в Україні неминуче.
Вона сказала, що якщо не реформувати пенсійну систему, то згодом країна зіткнеться з величезними проблемами з цього питання.

Ще у 2004 році була введена страхова пенсійна система. Тобто чим більше людина працювала, тим більше у нього була пенсія. Потім 5 років були відмінні показники. Пенсія становила 57% -60% від заробітної плати. Сьогодні це 30% і це дуже мало. А на перспективу ми можемо отримати 20%.

З 2004 року в Україні була введена страхова пенсійна система. Тобто чим більше ти працюєш, тим більше у тебе пенсія. І дійсно, років п’ять ми мали дуже хороші показники. Пенсія становила десь 57-60% заробітку, це дуже хороший показник. Сьогодні ми маємо 30%. Це мало. Але перспектива – 20%, – заявила Лазебная.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.