З 1 жовтня водіям потрібно включати фари або денні ходові вогні автомобіля за містом

З 1 жовтня 2021 всі водії механічних транспортних засобів зобов'язані їздити за містом з включеними денними ходовими вогнями.

Якщо такі не встановлені заводом-виробником, тоді необхідно включати ближнє світло фар. Це не нововведення, а правило, передбачене пунктом 9.8 Правил дорожнього руху. За невиконання цього пункту передбачена відповідальність.

Додаткове освітлення транспортного засобу необхідно включати, щоб позначити себе на дорозі. Справа в тому, що саме в осінньо-зимовий період найчастіше на дорогах фіксується погана видимість.

Ближнє світло фар
Ближнє світло фар

Ближнє світло фар або денні ходові вогні допомагають привернути увагу інших водіїв до вашого транспортного засобу.

Штраф за вимкнені денні ходові вогні або ближнє світло фар при русі за містом з 1 жовтня до 1 травня

Норма ПДР з’явилася в 2013 році.

За виконанням цієї норми ПДР стежить патрульна поліція, співробітники якої, в разі виявлення відповідного порушення, накладають на порушника штраф або оголошують попередження.

Штраф патрульні випишуть водієві за статтею 122 (друга частина) Кодексу про адміністративні правопорушення. Таким чином, доведеться заплатити 425 грн. Якщо не встигнете погасити штраф протягом 14 днів, то він збільшиться вдвічі.

Ближнє світло фар
Ближнє світло фар

Також триває відповідна дискусія про те, яких заходів треба вжити в разі порушення правил руху по місту в зазначений період. Деякі юристи трактують закон так – в ньому не передбачено штрафу саме за вимкнені фари за містом. Штраф існує тільки за те, що ви в темну пору доби не включаєте світло фар. Тому в судових практиках випадки, коли водії оскаржують штраф патрульних, виписаний за вимкнені денні ходові вогні за містом з 1 жовтня по 1 травня.

У будь-якому випадку, це ваша безпека, тому нагадуємо водіям, що з включеним світлом фар (особливо в умовах недостатньої видимості) ви швидше зможете побачити пішоходів і транспорт, що рухається назустріч.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.