Електронні лікарняні, “осінній” режим світла фар і світло за новою ціною: що змінюється в Україні з 1 жовтня

З першого жовтня на законодавчому рівні вводиться ряд змін і в сфері тарифів, і в сфері ПДР, і в області цифровізації послуг. Що змінюється?

“Осінній ” режим світла фар

Ближнє світло фар за містом з 1 жовтня - чи потрібно включати?
Ближнє світло фар за містом з 1 жовтня – чи потрібно включати?

У 2013 році ввели норму, яка встановлює – з 1 жовтня по 1 травня водії повинні їздити з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар за межами населених пунктів. За порушення вам можуть або винести попередження, або виписати штраф 425 гривень.

Контролюючий орган – патрульна поліція України.

Штрафи за перевантаження фур

Штрафи за перевантаження фур
Штрафи за перевантаження фур

Раніше вага фур контролювали не так ретельно. Тепер вирішили змусити недобросовісних підприємців і перевізників платити. Причому штрафи немаленькі.

З 1 жовтня 2021 року запроваджується закон, згідно з яким штраф за зафіксований перевантаження – від 8,500 грн до 51,000 грн. Якщо водій не хоче проходити ваговий контроль, то він відразу отримує штраф в 51,000 грн.

Е-Лікарняні

Е-Лікарняні
Е-Лікарняні

Тепер, щоб отримати листок про лікарняному, більше не доведеться проходити “сім кіл пекла ” і бігати по кабінетах, щоб вам поставили печатку. Видача листків непрацездатності буде проходити в режимі online і буде займати до 15 хвилин.

Тарифи на електроенергію

Тарифи на електроенергію
Тарифи на електроенергію

До цього всі (незалежно від спожитої енергії) платили по 1,68 грн за кіловат. Тепер якщо ви спожили до 250 кВт-год на місяць, то ваш тариф становитиме 1,44 грн за кіловат-годину. Більше 250 кВт-год на місяць – 1,68 грн за кіловат-годину.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.