Коли Католицьке Різдво в Україні 2022: дата, традиції, заборони і звичаї

З недавніх пір в Україні два Різдва, і обидва вважаються державним вихідним.

У грудні відзначається Католицьке Різдво. Його дата – 25 число. Воно вважається таким же святом, як і православне Різдво.

Коли Католицьке Різдво

У 2021 року свято буде 25 грудня. Цей день буде офіційним вихідним в Україні. Школи та садочки працюватимуть до 24 грудня включно, а з 25 числа у них починаються зимові канікули.

Різдво в ніч з 24 на 25 грудня святкують Римсько-католицька церква

На відміну від православного Різдва, у Католиків немає поста. Тому ніяких особливих традиції з цим не пов’язано. Весь місяць до Католицького Різдва католики ходять до церкви, моляться.

Прикмети на Різдво
Прикмети на Різдво

Саме святкування проходить так – вся сім’я збирається за столом. У західних країнах господині запікають качку, запрошують друзів і сусідів.

Санта і олені – хто приходить до дітей на Католицьке Різдво

Зрозуміло, важливим атрибутом свята є прикрашена святкова ялина. Але подарунки католицький “дід Мороз” Санта Клаус (або св. Микола) приносить не тільки під ялинку.

У нас “Санта Клаус ” – це Дід Мороз. А Подарунки Святий Миколай приносить 19 грудня, на День святого Миколая.

Схожі статті

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.