Перелік продуктів, які підробляють найчастіше: експерти розповіли як не потрапити на фальсифікат

Річ у тому, що деякі пасічники готують сироп, розливають в годівниці та ставлять у вулики. Бджоли переробляють такий сироп, додаючи трохи нектару з квітів.

В супермаркетах іноді продають фальсифіковані продукти Звичайний покупець не звертає пильну увагу, може придбати фальсифікат замість оригіналу.

Річ у тому, що, на перший погляд, ці продукти як би нічим і не відрізняються. Експерти розповіли, що за продукти можуть бути підробленими, які ми купуємо в супермаркетах.

Мед

Як кажуть фахівець, мед підробляється в першу чергу і дуже часто. Річ у тому, що чіткого стандарту на нього немає. Іноді мед розводять цукровим сиропом і продають як натуральний. Або бджіл годують цукровим сиропом, але цей мед не можна вважати якісним там тільки фруктоза і можливо трохи нектару, який бджоли приносять з полів.

Мед в супермаркеті

Річ у тому, що деякі пасічники готують сироп, розливають в годівниці та ставлять у вулики. Бджоли переробляють такий сироп, додаючи трохи нектару з квітів. Щоб вам придбати якісний мед і ви були впевнені, що він відповідає тому, що ви хочете купити, то вам необхідно купувати мед у перевірених пасічників.

Кава

Його теж часто підробляють. Недобросовісний виробник додає в упаковування подрібнений ячмінь, соєві боби, а іноді навіть пшеницю.
Якщо ви хочете пити оригінальну каву, то краще купіть каву в зернах і потрібно змолоти його самостійно. Можна, також, щоб при вас кави помололи в спецмагазині.

Оливкова олія

Якщо порівнювати оливкова олія з соняшниковою, то воно значно дорожче. Однак іноді в пляшці з оливковою олією буває частково кукурудзяна, соєва або пальмова олія.
Експерти констатують, що, як правило, майже всі оливкова олія холодного віджиму – це підробка. Щоб відрізнити оригінал від підробки, вам необхідно налити оливкову олію в склянку і поставити на час в холодильник. Коли на дні чарки побачите осад, то це натуральне оливкова олія.

Також часто підробляють рис, який можуть зробити з крохмалю з ароматизатором. Відрізнити складно, тому потрібно купувати тільки брендові марки, під якими продається рис.

Сир, також часто підробляють і якщо пишуть – “сирний продукт” то це не сир. Хоча можуть і не написати – сирний продукт. Іноді в сирі може бути целюлоза.

Щоб ви купили справжній сир – зверніть увагу на етикетку. На ній має бути написаний склад: молоко, сичужний фермент і закваска.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.