Пенсії, які неможливо доставити за місцем проживання: що з ними буде і куди вони подінуться? Усі подробиці

Після подій 24.02.2022 року, що сталися в Україні, багатьох людей у нашій країні доля розкидала по різних місцях. Люди виїжджали у безпечніші місця

Після подій 24.02.2022 року, що сталися в Україні, багатьох людей у нашій країні доля розкидала по різних місцях. Люди виїжджали у безпечніші місця на захід України та деякі навіть за кордон. Поспіхом люди брали тільки найнеобхідніше: документи та невелику ручну поклажу. Після приїзду на місце кожен влаштовувався як міг. Деякі не мають достатньо грошей, щоб жити на новому місці. У таких випадках допомагають волонтери та місцева влада. За кордоном те саме.

У скрутній ситуації опинилися пенсіонери, особливо ті, яким приносили пенсію, де живе пенсіонер. Ті пенсіонери, які вимушено залишили свої місця, природно поміняли свою адресу проживання та Укрпошта не зможе їм доставляти пенсію, бо не знає куди вони переїхали. Звичайно, є пенсіонери, яким у такій ситуації зможуть допомогти діти чи навіть онуки, але таких дуже мало. Як правило, звичайний пенсіонер в Україні розраховує лише на свою пенсію. Тому у них виникають питання, що буде з їхньою пенсією, якої вони не отримали.

Отримання пенсії за місцем проживання

Такі пенсії будуть зараховані на рахунок після того, як Укрпошта надасть дані, що вона не доставила пенсіонеру додому пенсію. Це узгоджується з військово-цивільною адміністрацією та передається до ПФУ інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставлення пенсій на певних територіях.
Згодом свою пенсію будь-який пенсіонер зможе отримати у відділенні Ощадбанку на безпечній території. Щоб отримати пенсію, пенсіонер при собі повинен мати паспорт та довідку з номером податкового коду. Також потрібно підписати договір із банком про відкриття банківського рахунку.

У тому випадку коли пенсіонер не звертається до Ощадбанку за отриманням пенсії, яку йому не доставили за місцем житла, то вона зберігається. Після того, як буде можливість, Укрпошта доставить йому всі гроші. Але якщо пенсіонер переселився в інше місце, то йому потрібно звернутися до ПФУ та написати заяву, тоді пенсіонеру Укрпошта доставлятиме пенсію за новим місцем проживання. Пенсіонери, які отримують пенсію на картку, зможуть отримувати її як і раніше.

Схожі статті

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.