Кому з пенсіонерів в Україні суттєво підвищать пенсії: у середньому їхні пенсії будуть вищими на 1500 гривень

Після подій, що відбулися в Україні 24 лютого 2022 року, багато людей, у тому числі пенсіонери залишили свої будинки та виїхали у безпечніші місця

Це вимушене рішення залишили людей без засобів існування, частина втратила роботу, інші не можуть тепер працювати на своїх городах чи присадибних ділянках і таким чином їх бюджет зменшився, або зовсім дорівнює нулю. Деяким пенсіонерам раніше допомагали їхні діти чи навіть онуки, проте після 24.02.2022 року таких людей пенсійного віку стало ще менше. Адже їхні діти також втратили роботу чи у них суттєво скоротився сімейний бюджет.

Тому пенсіонери та очікують, коли буде підвищення пенсій у 2022 році. Міністерство соціальної політики України констатувало, що у нашій країні підвищилися пенсії членам сімей загиблих військових. Таких в Україні налічується понад 2200. У середньому їхні пенсії стали вищими на 1 500 гривень.

Кому доплатять до пенсії 1500 гривень?

Мінімальна пенсія такої категорії громадян дорівнює: по 7 800 гривень – на кожного батька та по 6 100 гривень – на кожну дитину.
Це також поширюється і на сім’ї загиблих добровольців тероборони.

Для інформації: люди, які вступили до тероборони, поряд з учасниками бойових дій, якщо вони отримали інвалідність, мають право на виплату, які призначаються особам з інвалідністю внаслідок подій, що сталися в Україні після 24 лютого 2022 року.

Додатково вони матимуть право виходу на пенсію, як захисники України.
Так жінки можуть виходити на пенсію у 50 років, а чоловіки – у 55, при цьому їхній страховий стаж має бути не менше 20 та 25 років відповідно.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.