В Україні у червні 2022 року працюючі пенсіонери отримуватимуть зовсім інші суми: всі подробиці

Громадяни, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, із червня почнуть отримувати збільшену пенсію. Відповідно до деяких змін у законодавстві, пенсії було перераховано вже у квітні.

Проте через деякі формальності виплати розпочнуться у червні.
Пенсійний фонд України повідомляє, що доплата належить громадянам, які відпрацювали повні два роки після виходу на пенсію. Також збільшення належить тим пенсіонерам, яким усі 24 місяці роботи не було підвищення виплат, при цьому враховується страховий стаж, напрацьований за цей період.

Двомісячна затримка перерахунку відбулася через несвоєчасне подання роботодавцями звітів із соціального страхування, термін яких закінчується 10 травня. Саме тому ПФУ не мав інформації про кількість відпрацьованого часу людьми пенсійного віку.

Пенсія в Україні
Як зміниться пенсія в Україні для працюючих пенсіонерів

Пенсіонери, які продовжують працювати, отримуватимуть нову, збільшену суму, починаючи з червня 2022 року. Невиплачена компенсація за попередні два місяці, з яких розпочався перерахунок згідно з новим законом, за квітень та травень, також надійде разом із червневою виплатою.
За статистичними даними, в Україні зареєстровано близько 11 мільйонів пенсіонерів. З цієї кількості два мільйони сімсот тисяч людей ще активно працюють.

Пенсіонери, що працюють у цей період, отримують пенсію у розмірі 4530 грн. (Це середній показник). Українські пенсіонери, які припинили трудову діяльність, одержують у середньому на 160 гривень на місяць менше.
За законодавством України, кожні 2 роки відбувається перерахунок пенсійних виплат для працюючих громадян. При цьому враховуються стаж роботи після досягнення пенсійного віку та розмір заробітної плати.

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами та яблуками — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.