Чи спишуть в Україні борги за комунальні послуги у цей непростий для наших людей час? Усі подробиці

На цей час в Україні накопичилася величезна заборгованість по рахунках за послуги комунальних підприємств. Сума складає 100 мільярдів гривень.

У складній ситуації, що склалася в Україні після вторгнення росії на її територію, багато громадян не заплатили за комуналку. Наразі не нараховуватиметься пеня за прострочену оплату, але борги, які поступово накопичуються, списуванню не підлягають. Інакше велика можливість закриття постачальників комунальних послуг, оскільки без відповідного фінансування підприємство зможе працювати.

 

Що буде із боргами за комуналку?

Олег Попенко, експерт у галузі житлово-комунальних послуг, вважає, що ситуація стає критичною. Він рекомендує громадянам починати поступово виплачувати заборгованість, оскільки абонентів – боржників у майбутньому можуть очікувати неприємні наслідки. У боржників можуть накласти арешт на банківські рахунки, їх мають право залучити до суду, у результаті можливо відчуження майна.

Як варіант, за неможливості оплати боргу, можна укласти договір про реструктуризацію з постачальниками електрики, води, газу, тепла. З цим документом власник житла має право на оформлення субсидії.
Крім того, якщо людина не проживає на житловій площі, що належить їй, 30 днів і більше, вона має право не платити комуналку. Тільки необхідно надати документ, що підтверджує це:

довідка про проходження служби у ЗСУ;
довідка про лікування;
документ про статус внутрішньо переміщеної особи.

Якщо в будинку чи квартирі встановлені лічильники на газ та воду, слід передавати показники, тобто повторювати попередні цифри.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.