Джавеліна, Байрактар, Стефанія та інші незвичайні імена, якими українці називають дітей під час війни

Всі люди різні. Деяким батькам подобається давати дитині просте і популярне ім'я, тоді як інші воліють щось незвичайніше, неординарне та рідкісне.

При виборі імені батьки орієнтуються на сімейні традиції, релігійні погляди та тренди. В 2022 році українці почали називати своїх дітей абсолютно новими іменами, які раніше ніхто і не чув.

Війна внесла свої корективи до всіх сфер життя українців. Тепер майже кожен українець почав розбиратися у військовій техніці та зброї, яка допомагає знищувати ворога на нашій священній землі. Деякі молоді батьки навіть на їхню честь називають своїх новонароджених дітей.

Міністерство юстиції України назвало найпопулярніші та найнезвичайніші імена дітей, які народилися у 2022 році після початку військових дій.

Так, одними з найнезвичайніших стали імена Джавеліна та Ян-Джавелін. Такі імена отримали хлопчик та дівчинка із Вінницької області. Нагадаємо, Джавелін (Javelin) — американська переносна зброя, призначена для ураження бронетехніки. Саме на честь цієї зброї назвали малечу з Вінницької області.

Ще одне незвичайне ім’я, пов’язане з назвою зброї, — Байрактар (ударний безпілотний літальний апарат). Так назвали хлопчика на Сумщині.

Джавеліна, Байрактар, Стефанія та інші незвичайні імена, якими українці називають дітей під час війни
Джавеліна, Байрактар, Стефанія та інші незвичайні імена, якими українці називають дітей під час війни

Одним із популярних жіночих імен у 2022 році стало ім’я Стефанія. Так почали називати дівчаток після того, як український гурт Kalush Orchestra виграв на пісенному конкурсі “Євробачення-2022” з піснею “Стефанія”.

Серед незвичайних жіночих імен, якими називали дівчаток у 2022 році, міністерство юстиції України виділило: Добряна, Афіна, Акіліна, Дзвенислава, Февронія, Ругая, Айлін, Шашана, Лілу, Мілада та Яснодара.

Серед незвичайних чоловічих імен: Миролюб, Варфоломій, Князь, Северус, Зореслав, Мойсей, Лорд та Граф.

Найпоширенішими іменами 2022 року, якими називали дівчаток, є Анна, Софія, Марія, Поліна, Вікторія та Дар’я.

Найчастіше зустрічаються чоловічі імена, якими називали дітей у 2022 році: Артем, Олександр, Назар, Дмитро, Богдан та Максим.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.