Коли буде бабине літо в Україні 2022 і чи буде воно: дати осіннього потепління за прогнозами синоптиків

Вже завтра в Україні розпочинається календарна осінь. Українці подумки попрощалися з літнім теплом, проте кожного цікавить питання – коли цього року чекати на бабине літо і чи варто на нього сподіватися взагалі?

Календарна осінь стартує вже завтра, а синоптики поділилися своїми очікуваннями – цього року сезон виявиться прохолоднішим, ніж 2021-го. Так, за словами кліматологів, середня температура повітря становить 9 очікуваних градусів тепла, а Україну часто накриватимуть опади.

Багато хто любить осінь за зручний баланс температур. Якщо влітку на вулицю вийти неможливо через нестерпну спеку, то зима змушує одягатися в найтепліший одяг. Найулюбленіший період кожного українця – це осінь. Синоптики розповіли, яким буде бабине літо 2022 року.

Нещодавно фахівці поділилися очікуваннями на наступну осінь та розповіли, чи чекати на бабине літо в Україні. Синоптики опублікували докладний прогноз погоди на осінь 2022 року. Кліматологи пояснили українцям, коли розпочнуться перші холоди і чи варто вже на початку осені діставати тепле взуття та зимовий одяг.

За словами синоптиків, бабине літо у вересні 2022 року точно буде, проте сильно воно не затягнеться. Жителі всіх регіонів країни, крім західного, на початку жовтня матимуть можливість насолодитися осінньою теплотою. Два тижні українці грітимуться під останніми теплими променями сонця перед затяжною зимою. Проте, жителям заходу України не пощастить – там уже з вересня погода поступово псуватиметься.

Синоптики поділилися прогнозом на осінь 2022 року.
Синоптики поділилися прогнозом на осінь 2022 року.

Якщо говорити узагальненіше, то вересень виявиться плавним продовженням літа і послужить м’яким трампліном у холодніші місяці, проте під кінець варто очікувати дощі. Жовтень буде сухим, а ось листопад, порівняно з показниками минулих років, виявиться досить прохолодним.

Синоптик Світлана Бойченко поділилася, що початок вересня багатьом нагадає літо – середній показник температури повітря становитиме +27 градусів, проте вже під кінець першого осіннього місяця небо затягнеться щільними хмарами та йтимуть дощі.

Початок жовтня подарує українцям таке довгоочікуване “бабине літо”. Два тижні тепла варто очікувати у центрі України, а також на сході та півдні країни.

Останній місяць осені стане сирим, прохолодним та вологим. Листопад замінить сухий жовтень та накриє країну опадами. Вже в кінці місяця українці побачать перший мокрий сніг.

Загалом осінь не повинна принести різких перепадів. Фахівці очікують м’якого та плавного переходу з літа в зиму.

Схожі статті

Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.