Якою буде зима в Україні: кліматологи опублікували новий прогноз на грудень-січень-лютий 2022-2023

Усі затамували подих в очікуванні "воєнної зими": кожен українець боїться замерзнути протягом трьох морозних місяців, а тому кліматологи поспішили опублікувати докладний прогноз погоди на грудень-січень-лютий

Низка політиків, чиновників і навіть президент України заявили: майбутня зима виявиться однією з найскладніших за часи незалежності й стане справжнім випробуванням для всіх українців. Ніхто не може передбачити опалювальних можливостей, а також того факту, чи постраждає критична інфраструктура через ворожі обстріли.

Після таких заяв, а також різкого зниження температури на вулиці, всіх цікавить питання – чи пощастить нам цього року з м’якою та теплою зимою?

Так, минула зима стала досить м’якою і лише у лютому ми були свідками сильних заморозків. Чи буде наступна зима 2022-2023 року такою ж чи ситуація кардинально зміниться – точно передбачити неможливо.

Однак кліматологи обіцяють плавну зиму без сильних морозів. Через глобальне потепління та активне забруднення навколишнього середовища клімат у Європі стрімко змінюється – на нашому континенті останніми роками спостерігаються виключно м’які та теплі зими.

Кліматологи опублікували детальний прогноз погоди на зиму 2022-2023
Кліматологи опублікували детальний прогноз погоди на зиму 2022-2023

Кліматолог Євгенія Засядько заявляє, що, враховуючи факт посухи по всій Європі, вона не вважає, що на нас чекає “люта” зима. Так, за словами спеціалістки, те, що у Франції висохла найбільша річка, а південна Європа страждає від пожеж, означає лише одне – глобальні зміни незворотні, а температура у всьому світі зростає з такою швидкістю, якої ще жодного разу не спостерігалося в історії планети Земля.

Фахівець зазначила, що ми вже спостерігаємо цей процес на свої очі: коливання показників на температурному стовпці не означають, що нам доведеться ходити в майці взимку, проте суттєве скорочення опадів та практично “весняна погода” у зимовий період свідчить про те, що України торкнулося глобальне потепління.

Якою буде зима 2022-2023

Ряд кліматологів поспішив заспокоїти українців – цієї зими ми не замерзнемо. Наступна зима швидше за все виявиться ще теплішою, ніж попередня. Про це розповіла фахівець Віра Балабух та зазначила, що останніми роками в Україні не спостерігалося суворих зим – цей сезон, за словами спеціалістки, не стане винятком.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.